Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Succes for Martin V. Jensen
– skuffelse for Nicholai Eberhard

DTC 
28/05/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet var i hver sin ende af skalaen, at årets Classic Race Aarhus sluttede for HM Racings to unge kørere.
Det blev til en stor succes for Martin V. Jensen, som scorede karrierens bedste DTC-resultat, mens Nicholai Eberhard tidligt i løbsweekenden blev ramt af uheld, som påvirkede hans indsats i løbene.
 

”Det var en god weekend, hvor jeg scorede min første DTC-pokal,” siger Martin V. Jensen, som i finalen sluttede på fjerdeplads, men tillige fik et stort trofæ for at blive bedste U21-kører. ”Den pokal er jeg rigtig stolt over.”

”Jeg fik vist, at jeg havde rigtig god fart i bilen, når man tænker på, at jeg kun havde en fri omgang i tidtagningen. Vi havde farten og beviste, at vi kunne følge godt med de forreste i feltet. Nu skal vi arbejde videre på den erfaring, vi har høstet, og jeg er sikker på, at det nok skal komme til at gå bedre og bedre. Vi er trods alt et nyt team, men vi ved, hvor vi skal arbejde henad.”


Martin V. Jensen blev bedste U21-kører i DTC

I det første heat scorede Martin V. Jensen en ottendeplads, selv om han var blevet påkørt af en konkurrent. I det næste heat blev det til en syvendeplads, og i finalen skød han frem og blev firer.

”Det resultat havde jeg ikke regnet med,” indrømmer Martin V. Jensen. ”Jeg vidste, at der var nogle foran, som havde lidt mere speed i bilen, men i Aarhus gælder det om at køre sikkert. I det sidste løb var der olie på banen, og det var som at køre på brun sæbe. Jeg tog det stille og roligt, og så gav jeg fuld gas, når der var fri bane.”

For Nicholai Eberhard vil årets udgave af Classic Race Aarhus ikke være en, han vil mindes med glæde. En niende- og en nittendeplads blev udbyttet af de tre løb.

”Den dårlige stime startede i den første træning,” forklarer han. ”Jeg synes, at jeg havde fået en god fart, og de tre første fjerdedele af omgangen var gået fornuftig, men så ville jeg presse bilen lidt ekstra på Carl Nielsens Vej. Jeg ramte muren, men det var kosmetisk. Efter uheldet skulle jeg lige vænne mig til bilen og banen igen, og da der så kom safety car i tidtagningen, var det svært at sætte en god tid.”


Classic Race Aarhus var en svær weekend for Nicholai Eberhard

I første heat blev Nicholai Eberhard ramt bagfra under løbets indledende fase. ”Jeg havde bakket af, hvis der nu skulle opstå problemer foran, men bag mig var der en, som ikke havde samme opfattelse, og han bankede op i mig. Jeg knækkede en støddæmper og en linkarm, så det blev en kort lørdag.”

Søndagen brugte Nicholai Eberhard til at køre sig op gennem rækkerne. Først til en nittende- og så til en niendeplads.

”Det var en skuffende weekend, specielt når langt de fleste af mine uheld ikke var min egen skyld, men sådan er gamet nogen gange,” siger Nicholai Eberhard. ”Vi må give den alt, hvad vi kan på Padborg Park. Vi satser på, at vi kan finde speeden til at være med i den sjove ende.”

HM Racing


Læs mere om:
  • Martin V Jensen
  • Nicholai Eberhard
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/05/15 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •