Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Teknikken sendte Anders Fjordbach ud

Blancpain GT
Endurance Series 

25/05/15 

En teknisk defekt sendte Anders Fjordbach og hans teamkollegaer ud af Blancpain Endurance løbet på Silverstone søndag.
High Class Racing havde ellers set frem til løbet som et løb hvor man skulle revanchere sig fra Monza hvor man ikke nåede til hovedløbet efter en ulykke.
 

Anden runde af Blancpain Endurance Series skulle afvikles pinsesøndag på Silverstone banen i England. Et meget stort felt med hele 62 biler stod klar da starten gik.

Anders Fjordbach var taget til Silverstone og England efter at have deltaget i det berømte 24 timers løb på Nürburgring i sidste weekend, hvor han deltog for blandt andet at få 'fart' i kroppen. Hans teamkollega Fabio Onidi var kommet sig helt over den ulykke som sendte teamet og dets Audi R8 for tidligt ud på Monza for nogen uger siden.


(Foto: Abel Riera)

Anders Fjordbach sagde blandt andet følgende inden starten på løbet på Silverstone:
"Det er fedt at Fabio er med her igen sammen med Andrea og jeg. Vi har dannet et rigtigt godt team som kørere i vores Audi R8 i denne serie. Efter at vi ikke var med i hovedløbet på Monza, så vil dette løb faktisk være vores første rigtige løbsdeltagelse i år."

De tre kørere fik lavet et helt perfekt setup til bilen i de forudgående træningssessioner, og det blev belønnet med en startplacering som nummer 15 i det meget store felt.

Løbet var fastsat til at skulle vare 3 timer og skulle startes med rullestart. Anders Fjordbach startede i bilen og kørte fint i den første del af løbet, hvor der var et massivt pres bagfra fra konkurrenterne der gerne ville forbedre deres positioner. Efter en flot indsats, kunne Anders Fjordbach aflevere bilen til sine teamkollegaer.

Men da 2/3 af løbet var afviklet måtte man parkere bilen i garagen. En påkørsel fra en af konkurrenterne sendte bilen ud i et spin. I forbindelse med påkørslen, knækkede den ene af trækakslerne.


(Foto: Abel Riera)

Anders Fjordbach sagde efter at bilen var udgået:
"Vi havde en god startposition efter kvalifikationen, og vi klarede det godt i det meget store felt. I løbet prøvede vi at bevare både vores fart og placering. Desværre ramte en konkurrent os og som en konsekvens af det, tvang en mekanisk defekt os til at udgå af løbet. Fabio og Andrea har kørt rigtig flot gennem hele weekenden, og vi håber nu på at vi i det næste Blancpain Endurance løb på Paul Ricard kan vise vores reelle fart."

Næste indsats for High Class Racing teamet bliver dog på Zolder hvor de skal deltage i Blancpain Sprint Series, det sker i dagene 5 - 7 Juni.

High Class Racing


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • High Class Racing
  • Silverstone
  • 24/05/15 - Silverstone - Blancpain GT Endurance Series
  •