Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Magnussen halede ind på Lind efter fuldt hus i Aarhus

DTC 
25/05/15 

DTC - Danish Thundersport Championship- gjorde rent bord ved pinsens AutoMester DTC-runde
Efter en katastrofal sæsonstart på FDM Jyllandsringen i slutningen af april vendte Jan Magnussen, Roskilde, stærkt tilbage, da anden afdeling af årets AutoMester Danish Thundersport Championship blev kørt i forbindelse med årets Classic Race Aarhus.
 

Det blev til tre sejre i streg for Jan Magnussen.

I såvel det første som det andet kvalifikationsheat var han suveræn og førte fra start til mål, men i finalen måtte han kæmpe for sejren.


Casper Elgaard kom bedst fra start i finalen, men det var Jan Magnussen (tv) som vandt finalen i AutoMester Danish Thundersport Championship
(Foto: CNPhoto.dk)

Her var det Casper Elgaard, Risskov, som leverede den bedste start og var forrest, da feltet drejede ind i hårnålen for enden af Strandvejen for at tackle stigningen op ad Oddervej. Midtvejs i løbet formåede Jan Magnussen dog at lukke det forspring, som Casper Elgaard havde fået kørt ud, og ved starten af sjette omgang dykkede han indenom for enden af langsiden og kunne tage føringen i en udbremsningsduel.

Herefter kørte Jan Magnussen sin første finalesejr i 2015 hjem og scorede yderligere 25 point, som bragte ham op på andenpladsen i AutoMester Danish Thundersport Championship – 16 point efter Dennis Lind, Roskilde, som fortsat fører i mesterskabet.

Dennis Lind sluttede som toer i finalen, hvor han kunne profitere af, at Casper Elgaard måtte udgå med en defekt, men mod slutningen af finalen blev Dennis Lind dog presset af Marius Nakken, Norge, som forsvarede sin tredjeplads i den samlede stilling.

Alle AutoMester Danish Thundersport Championships tre starter ved Classic Race Aarhus blev præget af episoder, som nødvendiggjorde indsættelse af en safety car for at rydde banen for biler, som havde været i nærkontakt med de autoværn eller betonmure, som afgrænsede gadebanen.

I andet kvalifikationsheat blev man vidne til bl.a. en dramatisk exit for Lars Mogensen, Silkeborg, hvis bils ene hjulpar ramte en oliestribe, hvorefter den som en kugle i en flippermaskine røg fra side til side mellem autoværnet. Køreren slap uskadt, mens Molly Pettit, Norge, og Stephan Høyer, København, måtte en tur til check på skadestuen efter et sammenstød. I finalen blev publikum også vidne til lidt for tæt kørsel, da de her kunne opleve en startkollision, som involverede Martin Andersen, Skals, Henrik Kristensen, Risskov, Nicholai Eberhard, Hinnerup, samt Bjarne Nordal og Christer Gislerud, begge Norge.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/05/15 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •