Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Nykjær´s nedtur på Monza

TCR Series 
25/05/15 

Det bliver en weekend til glemmebogen for den danske racerkører Michel Nykjær, der i weekenden kørte 9´ende og 10´ende afdeling af touringcar serien TCR på den legendariske formel 1 bane Monza.
 

Sort uheld bliver overskriften for Nykjærs weekend, en weekend som racerkøreren ellers havde set frem til med stor glæde. For Nykjær har tidligere haft gode reultater på banen, men denne weekend endte med en afkørsel som satte en tidlig stopper for Nykjærs løb.

”Monza er en bane hvor man har brug for at slipstreame, dvs. at man næsten bliver ”trukket rundt” nogle steder på banen af en anden bil, når man ligger sig lige bag hinanden. Det kiksede desværre for mit team i kvalifikationen, og jeg fik en kedelig 12. plads, fortæller Nykjær og fortsætter.


Michel Nykjær er klar til start inden søndagens første løb
(Foto: tcr-series.com)

”Når man så starter 12´er, midt i feltet, så er man næsten sikker på at komme i karambolage og det må man sige at jeg gjorde. Jeg tror at det var 2 eller 3 omgange før slut at jeg bliver ramt af 2 andre biler som ligger og slås foran mig. De rammer mig og sender mig med ca. 150 km/t ud i autoværnet, og så var min weekend desværre slut! Min bil var for smadret til at den kunne laves til andet heat, så det var bare en rigtig øv weekend,” fortæller en skuffet Michel Nykjær.


Michel Nykjær på banen inden han må udgå fra weekendens 2 løb
(Foto: tcr-series.com)

Låne bil
Det er endnu uvist om Nykjær´s bil kan nå at blive lavet til næste løb, som allerede er i næste weekend i Østrig. Der har været snakket om at Nykjær´s team Target Competition skal ud og finde en lånebil til den danske racerkører.

Næste afdeling af TCR køres d. 31 maj. Her kommer klassen til Østrig og banen Salzburgring. Netop denne bane kender Nykjær ganske godt, da det var her han i 2008 blev europamester for anden gang i sin karriere.

Michel Nykjær ligger på en 7. plads i den samlede stilling med 67 point.

TCR samlede stilling Top 10
1 Gianni Morbidelli, 146 pt.
2 Stefano Comini, 132 pt.
3 Pepe Oriola, 125 pt.
4 Jordi Gene, 120 pt.
5 Andrea Belicchi, 102 pt.
6 Kevin Gleason, 89 pt.
7 Michel Nykjær, 67 pt.
8 Sergey Afanasyev, 39 pt.
9 Lorenzo Veglia, 39 pt.
10 Mikhail Grachev, 34 pt.

www.michelnykjaer.dk
Stine Østergaard Hansen


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Monza
  • 24/05/15 - Monza - TCR Series
  •