Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 2

Marco Sørensen havde problemfyldt weekend i Monaco

Grand Prix 2 
24/05/15 

Efter at have stået på podiet ved Monaco’s Grand Prix de sidste to år, så var der i år sat store forventninger til Marco Sørensen i årets GP2 løb. I år var året, hvor han skulle stå øverst på podiet, men sådan gik det desværre ikke for den unge nordjyde. Problemerne begyndte allerede i fredagens kvalifikation, hvor Marco ramte curben i chikanen ved swimmingpoolen så hårdt, at bilen fløj over en meter op i luften og ramte barrieren.
 

Sammenstødet var så hårdt at sporingen af bilens styretøj blev slået skævt, og han var herefter ikke i stand til at lave en ordentlig kvalifikations omgang. Dette betød at han måtte starte langt nede i feltet. Problemerne forsatte i første løb, hvor en konkurrent med et halvhjertet overhalingsforsøg kørte Marco af banen. At konkurrenten senere modtog en 10 sekunders straf, var kun en lille trøst.

Afkørslen betød at Marco skulle starte bagerst af alle i lørdagens sprint løb. Selv om man nu skulle tro at det ikke kunne gå mere ned af bakken, så svigtede Marco’s motor allerede på opvarmnings omgangen, hvor bilen kun kørte på tre cylindre. Mekanikerne arbejde febrilsk på bilen på gridden for at udskifte tændrørerne, men nåede ikke at få den fikset i tide inden at gridden skulle ryddes, og Marco måtte derfor senere i løbet modtage en 15 sekunders stop and go for dette.

Marco udtaler; ”Weekenden er helt klart ikke gået som jeg havde forventet. Jeg lavede desværre en fejl i kvalifikationen, men vi har også haft alt for mange tekniske problemer med bilen. I Barcelona ødelagde tekniske problemer med bilen i kvalifikationen også hele min weekend. Vi bliver simpelthen nødt til at få det hele fikset inden næste løb. Næste løb køres på Redbull Ring i Østrig om fire uger. Sidste gang jeg kørte der var jeg på dobbelt pole og vandt begge løb, så her skulle sæsonen helst vende for mig. Der er stadig mange løb tilbage af sæsonen, så en topplacering i mesterskabet er stadig fuldt åben” slutter Marco fra Monaco.

Marco Sørensen er sponseret af Saxobank og deltager i dette års GP2 serie. Derudover deltager han også i VM for sportsvogne, hvor han bl.a. skal deltage i dette års 24 timers Lemans løb.

Marco Racing


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Monaco
  • 23/05/15 - Monaco - Grand Prix 2
  •