Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Nysum Banen er klar til Rally Cross og Cross Kart

Rallycross - DM 
24/05/15 

Motorsport Nordjylland (MNJ) er i fuld gang med 2015-banesæsonen på løst underlag. I løbsweekenden: 30.-31. maj byder nordjyderne velkommen til Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK) på Nordeuropas eneste motorbane med ottetals-layout og race-viadukt.
 

- Generelt er kørerne glade for tilføjelsen af ”EM-baneafsnittet”, konstaterer banechef Kaj Storgaard. - Det har bevirket nye muligheder for overhalinger og dramatik. Arrangementet er 3. afdeling af DM i Rally Cross, og herudover vil DM-startfeltet besøge vores motorbane yderligere 2 gange i år.

I den tunede 2 liters-klasse (SUPER 2000) har MNJ’s frontrunner, Allan Jørgensen, brugt vinterpausen til opbygning af en Opel Corsa i nyt karosseri og med forbedret motor: - Det forrige chassis trængte efterhånden til en overkærlig hånd, idet materiellet uvilkårligt får nogle tæsk, når gassen brænder. Hvis man ikke får tæsk på en motorbane, kører man bare for langsomt!


Allan Jørgensen satser på gennembrud på hjemmebane med sin ”nye” Opel Corsa SUPER 2000
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

MNJ’eren er nu i fuld gang med bortfjerning af børnesygdommene i den ”nye” racer: - Jeg mangler endnu at finde de afgørende sekund-brøkdele, men mon ikke jeg får det endelige gennembrud på hjemmebane.

I SUPER 2000 er Jesper Kjeldsen er også på vej frem i sin Rover Metro.


Jacob Schnoor er gået i front for DM i SUPER 1600
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Hos SUPER 1600’erne har to MNJ-teams lagt sig i spidsen af DM. Jacob Schnoor i Peugeot 106 MAXI er gået i front foran Jan Petersen (Citroën C2 SUPER 1600). I denne klasse kommer belgieren: Jean Michael Laurant desuden på gæstevisit i sin Ford Fiesta.


Jan Petersen går til makronerne i DM-fighten for SUPER 1600
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)


Jean Michael Laurant fra Belgien kommer på gæstevisit i sin Ford Fiesta
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Svenskeren Mikael Persson er derimod en hyppig gæst på de danske RC-stadions med sin ombyggede Toyota Corolla i SUPERNATIONAL, fortsætter Kaj Storgaard. – Enhver svensk kører (med respekt for sig selv) vil helst konkurrere med kontrolleret firehjulsdrift og baghjulsskub. Derfor er gearkasse og bagtøj nok ikke helt originalt fra fabrikken, men disse modifikationer er fuldt lovlige i forhold til RC-reglementet.


Mikael Persson er klar til spektakulært race i sin ombyggede Toyota Corolla
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I SUPERNATIONAL har den regerende danske mester: Peder T. Jensen oplevet en god start på DM-sæsonen 2015. Midtjyden er derfor klar til et forsvar af DM-føringen i sin Volvo 240.


Den regerende danske mester: Peder T. Jensen er kommet godt fra start i DM-serien 2015
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Der er flaget op til en spændende DM-dyst i Cross Kart. I den skrappeste klasse: 650 ccm. stiller 2 MNJ-kørere med friske topresultater, idet Dennis Munch er gået i front af DM foran Søren Jelsbak.


Dennis Munch er gået i front for DM i 650 ccm.-klassen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Som en lille smugtræning til Nysum stiller jeg til start i NEZ-premieren 2015 i Höljes (Sverige), oplyser Søren Jelsbak. - Der er 50 kørere til start i 650 ccm.- klassen til det nordeuropæiske mesterskab, så det bliver noget af en herrefight at komme i finalerne.


Søren Jelsbak ser frem til en heftig smugtræning i Höljes
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I 125 ccm.-klassen er nordjyden: Tobias Daarbak også startet flot på 2015 med en overbevisende sejr på Ørnedalsbanen ved Sæby.


Tobias Daarbak går til stålet i 125 ccm.-klassen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Höljes ligger i TOP TRE i Europa, hvad angår sværhedsgrad og udfordringer for Cross Kart, konstaterer Tobias Daarbak. – Jeg skal kæmpe med 35 kørere i min klasse om finale-slutplaceringerne, men det er værdifuldt og spændende at blive presset til det yderste.

Lillebror: Kevin Daarbak får samtidig sin NEZ-debut i CK MINI-klassen, og har momentum fra en DM-etter i Sæby.


Kevin Daarbak er kommet fra start i 2015 med sin CK MINI-racer
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 31/05/15 - Nysum - Crosskart
  • 31/05/15 - Nysum - Rallycross - DM
  •