Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

CRAA - Tidsplanen

Diverse 
21/05/15 

Der venter en stor bunke oplevelser i den kommende weekend. Vejene omkring Mindeparken i Aarhus er atter blevet omdannet til en pragtfuld bybane, hvor vi skal se de mange spændende historiske biler køre deres flotte ræs. Som det er blevet tradition bliver der også plads til de nutidige racerklasser såsom de store V8 buldrende Thundersport biler og de noget mindre, men til gengæld ekstremt underholdende Legend Cars
 

Mindeparken i Aarhus bliver atter midtpunkt for en flot raceoplevelse, hvor en hær af frivillige hjælpere sørget for at bygge en udfordrende bybane på 2600 meter. Her bør man bruge sin pinseweekend på at se de mange klasser med historiske racere dyste mod hinanden, for selvom der er tale om ældre biler, så bliver der kørt både tæt og hurtigt, materiellet bliver der nemlig ikke sparet på.


(Foto: Motorsporten.dk)

Le Mans og Formel 1 racere

Igennem tiderne har der jo også været bygget andre racerbiltyper end de tunede gadebiler, de kan også opleves på den smukke bybane, der skal nemlig køres opvisning med fuldblods racere i form af Le Mans Prototyper og naturligvis kommer der også i år de lynhurtige Formel 1 racere. Og her er det vel at mærke biler som er forsynet med datidens voldsomme motorer uden hensyntagen til evt. støjgrænser, som det jo er blevet så moderne at tage hensyn til. Her kan det være fornuftigt at bruge egnede ørepropper, især når de fine Formel 1 biler skal opleves på nært hold.


(Foto: Motorsporten.dk)

DTC og Legend Cup

Danish Thundersport Championship skal køre deres anden afdeling af DTC mesterskabet, og her er det de unge kørere som ligger i toppen af point tabellen. Efter den noget turbulente første afdeling på Jyllandsringen, er det DTC mesteren fra 2013 Dennis Lind(65p) som ligger på førstepladsen, han bliver fulgt af Mikkel C.(59p) og Marius Nakken(57p).

De små Legend Cars der er inspireret af tredivernes biler, skal også køre deres anden afdeling af årets mesterskab. Det store flotte Legend felt føres an af Kevin Verner(78p), som ligger foran den tidligere dobbelte mester Kenneth Jensen(75p) og på tredjepladsen følger Nils Kvorning(66p). I Old boys mesterskabet fører Henrik Vejen(80p) foran Torben M. Sørensen(76p) og Freddie Veje(76p).


(Foto: Motorsporten.dk)

Følg med på TV

Skulle det stik imod al fornuft ikke være muligt at komme til Mindeparken, så er hjælpen lige om hjørnet, for du kan med i begivenhedernes gang, når TV2 Sport sender hele ni timers tv fra Classic Race Aarhus! Det er planlagt at der både lørdag og søndag skal sendes fire en halv times ræs-fyldt tv. Se tv tiderne her

Classic Race Aarhus 2015 - tidsplan:

CRAA - Fredag den 22. Maj 2015

Start tidKlasseAktivitetTid
09.00 - 10.10Classic ToursVelgørenhed med publikum70 min
10.15 - 11.30High-speed ToursVelgørenhed med publikum75 min
11.35 - 11.45Klargøring af banen10 min
11.50 - 12.05Historisk 65Træning15 min
12.15 - 12.30YoungtimerTræning15 min
12.35 - 12.50Le Mans- og prototyperOpvisning15 min
12.55 - 13.10Historisk 71Træning15 min
13.20 - 13.35Historisk 76/FirserTræning15 min
13.45 - 13.55Biler med CentermotorOpvisning10 min
14.00 - 16.00Sæbekasseløb 120 min
16.05 - 16.15DTC-materiel til pit10 min
16.20 - 16.40DTCTræning20 min
16.50 - 17.00OK Legend CupTræning10 min
17.10 - 17.25Formel 1Opvisning10 min

CRAA - Lørdag den 23. Maj 2015

Start tidKlasseAktivitetTid
08.15 - 08.35Historisk 65Kvalifikation20 min
08.40 - 08.50Biler med CentermotorOpvisning10 min
08.50 - 09.20DTC-materiel til pit10 min
09.00 - 09.20DTCTræning20 min
09.30 - 09.50Legend CupKvalifikation20 min
10.00 - 10.10Le Mans- og prototyperOpvisning10 min
10.20 - 10.40Historisk 76/FirserKvalifikation20 min
10.50 - 11.05Formel 1Opvisning15 min
11.15 - 11.35Historisk 71Kvalifikation20 min
11.45 - 12.00Kampf der ZwergeTræning15 min
12.10 - 12.30YoungtimerKvalifikation20 min
12.35 - 12.45DTC-materiel til pit10 min
12.50 - 13.05DTCKvalifikation15 min
13.15 - 13.35Historisk 65Løb 120 min
13.45 - 13.55Biler med CentermotorOpvisning10 min
14.05 - 14.25Legend CupLøb 120 min
14.35 - 14.55Kampf der ZwergeKvalifikation20 min
15.05 - 15.25Historisk 71-klassenLøb 120 min
15.35 - 15.50Formel 1Opvisning15 min
15.55 - 16.05DTC-materiel til pit10 min
16.10 - 16.25DTCLøb 120 min
16.40 - 16.50Le Mans- og prototyperOpvisning10 min
17.00 - 17.20Historisk 76/FirserLøb 120 min
17.30 - 17.50YoungtimerLøb 120 min

CRAA - Søndag den 24. Maj 2015

Start tidKlasseAktivitetTid
08.30 - 08.50Historisk 71Løb 220 min
09.00 - 09.15Le Mans- og prototyperOpvisning15 min
09.25 - 09.45Historisk 65Løb 220 min
09.55 - 10.15Legend CupLøb 220 min
10.25 - 10.40Formel 1Opvisning15 min
10.50 - 11.10Historisk 76/FirserLøb 220 min
11.20 - 11.40Kampf der ZwergeLøb 120 min
11.50 - 12.00Biler med CentermotorOpvisning10 min
12.10 - 12.30YoungtimerLøb 220 min
12.35 - 12.45DTC-materiel til pit10 min
12.50 - 13.10DTCLøb 220 min
13.20 - 13.40Historisk 65Løb 320 min
13.50 - 14.05Le Mans- og prototyperOpvisning15 min
14.15 - 14.35Historisk 76/FirserLøb 320 min
14.45 - 15.05Kampf der ZwergeLøb 220 min
15.15 - 15.30Formel 1Opvisning15 min
15.35 - 15.45DTC-materiel til pit10 min
15.50 - 16.10DTCLøb 320 min
16.20 - 16.40Historisk 71Løb 320 min
16.50 - 17.00Biler med CentermotorOpvisning10 min
17.10 - 17.30YoungtimerLøb 320 min
17.40 - 18.00Legend CupLøb 320 min
Med forbehold for ændringer og fejl

Her er en forsmag på Classic Race Aarhus

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/05/15 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  • 24/05/15 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  • 24/05/15 - Mindeparken (Gadeløb) - Legends Car
  •