Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Kæmpesejr for dansk Le Mans-debutant

ELMS 
18/05/15 

Morten Dons debuterede i denne weekend i den Europæiske Le Mans Serie, ELMS, for University of Bolton-teamet. Sammen med teamkammeraten, britiske Rob Garofall, sikrede Morten Dons sejren i 4-timersløbet på den italienske Imola-bane.
 

Forud for løbet havde 26-årige Morten Dons end ikke siddet i bilen endnu, og med blot 20 omganges træning lørdag var det et imponeret team som kunne konstatere at Struer-køreren var på niveau med sin erfarne teamkammerat.


(Foto: Gripping Media ApS)

Med tredje startplacering i LMP3-klassen var fundamentet lagt til et godt løb, og efter en times kørsel kunne Morten Dons sætte sig i bilen, som allerede på det tidspunkt var på andenpladsen.

- Rob havde gjort et flot stykke arbejde og fået os op på andenpladsen, så der var pres på fra starten, siger Morten Dons, der sidste år deltog i det britiske GT-mesterskab. Den noget hurtigere bil viste sig ikke at være den store udfordring for den ellers så ydmyge vestjyde, som undervejs kørte bilen frem til føring.


(Foto: Gripping Media ApS)

Efter et dobbelt stint på mere end halvanden time i den italienske sommervarme kunne Morten give bilen tilbage til Rob Garofall, som kørte bilen til sejr med sikker og stabil kørsel, dog hjulpet af den nærmeste konkurrent, der fik et forlænget pitstop som følge af en mindre skade på bilen.


(Foto: Gripping Media ApS)

Succesen var ikke helt forventet for Morten Dons, som missede det første løb i mesterskabet på grund af en forlænget leveringstid på biler fra den britiske Ginetta-fabrik. Uden træning og uden kendskab til banen havde struerboen solgt weekenden for et mindre prangende resultat:

- Jeg havde slet ikke regnet med at vi skulle kæmpe med om sejren, især fordi jeg jo er kommet uden træning og uden egentlig at have kørt racerløb i mere end et halvt år. Det skyldes ikke mindst et flot stykke arbejde fra teamet, som sørgede for at vi havde en perfekt racerbil.

- Det har på ingen måde været en let sæsonstart for mig, men lige nu er det alt arbejdet og frustrationerne værd. Det har virkelig været en god og lærerig weekend!


(Foto: Gripping Media ApS)

Næste afdeling af European Le Mans Series køres på Red Bull Ring i Østrig midt i juli måned.

www.mortendons.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Imola
  • 17/05/15 - Imola - ELMS
  •