Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Fortsat Le Mans-håb for dansk Ferrari-team

ELMS 
14/05/15 

Håbet om deltagelse i 24-timers Le Mans lever stadig for Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli, som i den kommende weekend stiller op til 4-timersløbet på Imola.
 

Det bliver nogle spændende uger for de danske Ferrari-kørere, når Formula Racing stiller til start i anden afdeling af European Le Mans Series på Imola den kommende weekend. To uger senere deltager det danske team i den officielle Le Mans-test i Frankrig. Deltagelse i 24-timersløbet endnu ikke afgjort.

– Det bliver godt at komme tilbage i bilen igen og forhåbentlig være i stand til at være med helt fremme i feltet, lyder det Mikkel Mac.

Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli sluttede på en sjetteplads i GTE-klassen i sæsonpremieren på engelske Silverstone, som var en udfordring for det danske team.

– Vi var bestemt ikke tilfredse med resultatet på Silverstone, men vi fik point med hjem til mesterskabet, og vigtigst af alt ved vi, hvor vi skal sætte ind for at forbedre os.

Formula Racing kommer til Imola med høje forventninger, da teamet netop hentede en løbssejr på den italienske racerbane i sidste års udgave af European Le Mans Series.

Christina Nielsen forhindret i Le Mans-setup
Efter indsatsen på Imola gælder det imidlertid Le Mans, når det danske team deltager i den officielle test forud for 24-timersløbet i juni. Denne finder sted den 31. maj.

– Vi er endnu ikke sikret en plads, men vi holder i øjeblikket en andenplads på reservelisten, og derfor har vi valgt at forberede os hundrede procent til løbet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det danske Ferrari-team har allerede taget hul på forberedelserne, da de i sidste uge testede deres Ferrari 458 GT2 i Le Mans-opsætning på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig.

En test, som gik over al forventning, og som desuden havde den kvindelige danske racerkører Christina Nielsen med som gæst.

– Vi havde inviteret Christina Nielsen med til testen, da vi så hende som en oplagt kanditat til et rent dansk Le Mans-hold sammen med vores egne Mikkel Mac og Johnny Laursen, forklarer Allan Jørgensen.

– Christina måtte dog på forhånd trække sig, da deltagelse i 24-timers Le Mans ville konflikte med hendes deltagelse i det amerikanske TUDOR-mesterskab og Pirelli World Challenge.

Allan Jørgensen tilføjer, at Andrea Rizzoli foreløbig er tilmeldt Le Mans-testen sammen med Mikkel Mac og Johnny Laursen, men at det endnu ikke er besluttet, om italieneren bliver besætningens sølvkører til et eventuelt Le Mans.

Formula Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Imola
  • 17/05/15 - Imola - ELMS
  •