Supertourisme
Turbo

13/05/15

I weekenden den 9.-10. maj, var Frederik Mortensen igen i aktion. Denne gang var det til anden afdeling af Danmarks topklasse, Danish Supertourisme, som blev afviklet på Ring Djursland.

Ingen af kørerne havde haft mulighed for test på banen inden weekenden, hvilket gav alle kørerne samme udgangspunkt, men for Frederik var dette intet problem. De sidste to sæsoner har jeg deltaget i store internationale klasser, hvor hvert eneste løb bød på en ny bane, som jeg ikke havde haft mulighed for at teste på. Jeg har helt klart en erfaring på en bane som Ring Djursland, hvor vi ikke har haft mulighed for test.

Weekenden startede dog hårdt ud for den unge kører. Selvom en god træning lørdag morgen viste at Frederik klart lå blandt toppens kører, fik han og teamet noget af nederlag, da han lørdag eftermiddag kvalificerede sig til en 11. plads, på en noget våd racerbane.

-Vi har ikke haft mulighed for at teste i regnvejr, og setuppet var et sats. Desværre var dette i en forkert retning, og bilen ville ikke som jeg ville. Søndag morgen var Frederik igen klar på banen. Frisk, veludhvilet og klar til at vise at han bestemt ikke hører til den del af feltet. Frederik havde store forventninger til sig selv ved første heat, og regnede bestemt med at ende i den gode ende af feltet.

Jeg kunne mærke på Frederik at han var utrolig selvsikker inden første heat. Min erfaring igennem mange år har vist, at Ring Djursland ikke er en nem bane at overhale på, og jeg fortalte dette til Frederik, men han viste at det kunne lade sig gøre, udtaler Kent Bo Steffensen, teamchef for Perfection Racing. Nordsjællænderen fik en dårlig start i første heat, og var helt nede på 12. pladsen. Et par omgange senere, og nogle helt fantastiske overhalinger, endte Frederik med en flot 4. plads, og ny banerekord.

I andet heat startede den unge kører fra 5. pladsen. Frederik fik en kanon start, og indtog hurtigt 3. pladsen. Desværre var der et sammenstød blandt fire andre kører, og dette resulterede i safety car næsten hele løbet. Med få omgange tilbage blevet løbet frigjort, og Frederik holdte flot sin 3. plads. Frederik skulle starte fra 6. pladsen i tredje heat, og allerede efter kort tid lå Frederik igen på 3. pladsen, og indhentede tydeligt både 2. og 1. pladsen.

Der kom desværre nogle problemer med bilen, så jeg ikke kunne holde farten, og kunne desværre se at de to første biler kørte hurtigere end mig. Vi valgte at lave det obligatoriske pit stop, hvor to hjul skal skiftes. Teamet så på bilen i kort tid, og jeg kørte ud igen med en problemfri bil igen. Frederik kom ud igen, stadig på 3. pladsen, og nu lige i hælene på legenden Kurt Thiim. Efter nogle omganges fight måtte den ældre herre dog give sig til det unge talent, og Frederik indtog 2. pladsen. Frederik endte med en flot og velfortjent 2. plads, kun lige slået af den europæiske Le Mans kører Mikkel Mac. Efter en weekend med op- og nedture, ligger Frederik stadig på en 3. plads i mesterskabet med blot 1,5 point op til 1. pladsen.

Jeg er super glad og stolt efter weekenden. Mit team, Perfection Racing, gjorde et fantastisk stykke arbejde, og jeg kan absolut ikke stå med et bedre team i ryggen end dem. Næste gang Frederik og teamet skal i aktion er på Spa Francorchamps i Belgien om 4 uger, den 6.-7. juni.