Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Nykjær sejrer i TCR

TCR Series 
11/05/15 

Som ordsproget siger er der ”ikke langt fra succes til fiasko” – men i touringcar går det heldigvis også den anden vej. For selvom man er ramt af fiasko, kan succesen lurer lige om hjørnet. Det oplevede Michel Nykjær i weekendens racerløb i Portugisiske Portimau.
 

Det hele startede allerede fredag da Nykjær satte sig i sin blå og hvide Seat Leon for at køre en test af bilen inden weekendens løb. Efter nogle omgange rammer Nykjær en forhøjet curb, og han måtte parkere bilen i pitten med et smadret dæk, fælg og støddæmper.

”Jeg fik en uheldig start på weekenden da jeg i testen rammer en curb på banen og bilen går i stykker. Det var nok min egen fejl, man prøver jo altid at give den en tand mere, men i dette tilfælde var det lidt for meget. Heldigvis er det jo derfor vi tester, for at blive bedre og finde den rigtige balance. I lørdagens tidtagning fik jeg niende bedste tid, hvilket jeg ikke var helt tilfreds med, men vi kæmpede meget med bilens setup. Banen er meget bakket og det kører meget op og ned, så vi kunne godt have brugt længere tid til at finde det optimale setup,” fortæller Nykjær.


Michel Nykjær i spidsen for TCR feltet
(Foto: TCR)

Start placeringen som nr. 9 i første heat gav Nykjær kamp til stregen. Midt i kampens hede forsøger han at lukke af for en bagvedkørende modstander, men midt i dramatikken bliver Nykjær ramt bagfra, han kører videre ind i sin team kollega Andrea Belicchi, og Nykjær må køre i pit med en ødelagt køler. Heatet blev vundet af danske Nicki Thiim i Audi TT, som deltog for første gang i serien.

Stor forløsning
Det blev en kamp mod tiden for Nykjærs team, Target Competition, da de på bare 15 minutter skulle skifte en køler og gøre bilen klar til start. En opgave de klarede med stor professionalisme, og under den bagende sol fløj reservedele rundt i luften, inden Nykjær kunne sendes ud til andet heat. På grund af den omvendte start rækkefølge på de 10 første placeringer fra tidtagningen, skulle Nykjær starte 2´er efter amerikaneren Kevin Gleason i Honda Civic.

Det blev et nervepirrende heat! Michel tog starten og kom af sted foran Gleason, som han efter et par omgange fik et større og større forspring til. Dog kom et par hurtige Audi´er tættere og tættere på.

”Det var helt klart mit mål at jeg ville prøve og tage starten og få skabt et forspring inden Audi´erne kom op. Jeg vidste at de var meget hurtige i denne weekend, så hvis jeg skulle have en chance måtte jeg satse alt på starten. At det så lykkedes er bare super fedt! Min første sejr i TCR er helt vildt. Fra fredagen og lørdagens test vidste vi at vi ikke havde en hurtig nok topfart på denne bane, så jeg skulle vinde noget tid i svingene og bare køre r… ud af bukserne. Det var virkelig fedt at få denne sejr, og meget vigtige point på min konto i den samlede stilling, udtaler Nykjær.


Nykjær vinder andet heat foran Kevin Gleason I Honda, (til venstre) og Jordi Gené i Seat (til højre)
(Foto: TCR)

Nykjær giver samtidig sit team en stor del af æren for sejren. Grundet uheldet i første heat måtte alle mekanikerne kæmpe en sej kamp for at få bilen klar til start.

”Gutterne lavede et fantastisk stykke arbejde med at få bilen gjort klar. Pga. reglerne om parc fermé hvor bilen ikke må røres i mellem heatene havde de mindre end 15 minutter til at skifte køleren og lave både min og de 2 andre biler i teamet klar til start. Jeg sad inde i min bil og så hvordan de knoklede og svedte, det var helt klart også deres sejr,” fortæller en stolt Michel Nykjær.

Næste afdeling af TCR køres d. 24, maj. Her kommer klassen til Italien og Formel 1 banen Monza.

Michel Nykjær ligger på en 7. plads i den samlede stilling med 42 point.

www.michelnykjaer.dk


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Portimão
  • 10/05/15 - Portimão - TCR Series
  •