Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 3

Podie til Bernstorff i årets første GP3 løb

Grand Prix 3 
12/05/15 

Emil Bernstorff den højst rangerede danske formula racerkører* lægger stærkt ud med podie i årets første race i Barcelona.
Den 21 årige GP3 kører lagde ud med en god kvalifikations kørsel tidligt lørdag morgen før det meste af de 100,000 tilskuere i Barcelona var stået op og sikrede sig dermed p3 på start gridden om eftermiddagen.
 

“Jeg er rigtig glad for denne god start på sæsonen”
sagde Emil efter at have kørt en sikker 3. plads hjem I sæsonens indledende runde lørdag eftermiddag; han var lige ved at snuppe 2. pladsen ved målstregen:

"Jeg havde passet rigtig godt på mine dæk og var rigtig hurtig til sidst. Desvære havde jeg et problem med min bremser under safety car så jeg mistede 1.5 sekunder til bilen foran ved genstarten"
fortsatte Emil, som blev færdig 1/10 sekund efter italieneren Ghiotto og kun 3s efter den franske Ocon.

Søndagens “reverse grid” løb var vildt spændende, og Bernstorff, som starter 6., snupper 2 positioner i starten, hvorefter han først til sidst i løbet får mulighed for at angribe Fuoco for endnu en plads på podiet.

"Fuoco forsvarede sin position rigtig hårt og det betød desværre for os begge at vi mistede en position på sidste omgang" sagde en lidt skuffet Emil efter ræset. Næste tur i GP3 bilen er Red Bull Ring 18-20 Juni.

* Emil Bernstorff er med 13 points den danske kører udenfor Formula 1 med de fleste superlicense points, der kræves ialt 40 points af FIA for at komme i Formula 1 efter de nye regler for 2016 og vinderen af årets GP3 serie scorer 30 Points.

Team Emil
Axel Bernstorff


Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 10/05/15 - Circuit de Catalunya - Grand Prix 3
  •