Ginetta Junior

Snurretur koster Patrik Matthiesen dyrt

12/05/15

Jeg og min tyske teammate Sophia Floersch havde et fortrinligt samarbejde i lørdagens tidtagning, vi formåede at skiftes hver anden omgang til at ligge i den andens slipstream. For mit vedkommende blev det til en tilfredsstillende 4'er kun 104/1000 sekund fra Pole Position, dette blev også er min start placering til søndagens første heat...... og hvad endnu bedre var at ingen af mine nærmeste konkurrenter til mesterskabet startede foran mig, så det var vel bare op til mig selv nu........

Med en 4. startposition og de nærmeste konkurrenter placeret længere nede ad gridden lignede det længe en god vej til point for til mig i Ginetta Juniors. Jeg fik en fin start og nappede en plads i starten, men måtte senere se mig overhalet af en meget stærkt kørende Dan Zelos.

Helt forrest stak min holdkammerat Sophia Floersch af, og byggede hurtigt et forspring på et par sekunder.
Jeg, Dan Zelos og Stuart Middleton havde en god kamp om 2, 3 og 4 pladsen, desværre skete der et større uheld, og løbet blev derfor afbrudt af en længere safetycar-periode, inden det atter blev frigivet de sidste tre omgange.

Her lykkedes det atter for Floersch at snuppe et vitalt forspring i genstarten, hvor jeg også kom godt med på fjerdepladsen. Desværre blev jeg kort efter genstarten snurret rundt af Dave Wooder, der også røg rundt, og derved ødelagde vores begges løb, jeg kom rundt på en 14. plads efter snurreturen, men formåede at komme i mål som 9’er.

Fra starten af 2015 har jeg testet tusindevis af kilometer for ikke at komme i den situation at skulle starte nede i feltet, fakta var nu at jeg skulle starte 9’er i andet heat, midt inde i kernen af hvepsereden.

Starten går og jeg får en rigtig god start og er allerede i gennem første sving placeret bedre end min start placering, på vej ind i første chikane får jeg et voldsomt skub bagfra der gør at hele bilen letter en meter (troede først det var mandag jeg skulle flyve ;-) ), da jeg lander igen mærker jeg at det er helt galt med bilen og kører den derfor indtil siden. Hele bagenden og store dele af undervognen er nu ødelagt og weekenden slut.

Den lille snurretur jeg får i første heat blev fatalt for resten af weekenden, fra at være samlet 3’er i mesterskabet er jeg nu faldet ned på en syvende plads, heldigvis ikke være end at der i de resterende 14 løb burde kunne rettes op på dette.