Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Simon Tirsgaard vandt Zenergy Super Challenge-premieren

Super
Challenge 

11/05/15 

MC-Basen Super ChallengeBMW-køreren slog veteranen René Prang i begge løb på Ring Djursland
Ring Djursland kunne på årets anden maj-weekend markere premieren på et nyt tiltag indenfor den danske road racing-sport. For første gang blev der kørt løb i den ny Zenergy Super Challenge, der er en motorcykelserie, som samler en række danske kørere på dels SuperBike-, dels SuperSport- og endelig Moto 3+-maskiner. I alt fire løbsweekender skal henover sæsonen afvikles.
 

Ved premieren havde små 30 deltagere fundet vej til Ring Djursland, og her var det Simon Tirsgaard, Give, der endte med at triumfere. Såvel lørdagens sprintheat over fem omgange samt søndagens tolv-omganges løb vandt BMW-køreren, som havde en markant rival. Det var René Prang, Kjellerup.


Simon Tirsgaard (31) triumferede i debuten i Zenergy Super Challenge på Ring Djursland. Her har han hentet SuperSport-kørerne Lars Nielsen (4) og Thomas Vingum (77) med en omgang.

Veteranen – som er i gang med sin 26. Road Racing-sæson – havde kvalificeret sig til en startposition som nummer 4 til det første sprintheat, som fandt sted på en våd bane, men han lavede en flot start og havde en god første omgang på sin amerikanske EBR-maskine, så han kunne føre feltet an efter de første 1.752 meter. Men så tog Simon Tirsgaard til eftermæle. Han gik til angreb, tog føringen og kunne sikre sig den første sejr med små to sekunders forspring.

Det andet løb i Zenergy Super Challenge foregik søndag på tør asfalt, og her formåede Simon Tirsgaard at føre fra start til mål. Endnu engang var det René Prang, som fulgte ham til dørs, denne gang med en afstand på blot trekvart sekund.

I dette heat var det John Høj, Hornslet, som leverede de fleste overhalinger.

Den tidligere Danmarksmester i SuperSport-klassen er ikke kendt for at have våd asfalt som sin livsret, og han var da også blot blevet nummer ti i den våde tidtagning, men da asfalten blev tør til løbet, gav han gas. Og det endda selv om hans Suzuki blot er en 600 cm3-maskine mod de langt større 1000 cm3-maskiner fra SuperBike-klassen. Han kørte sig op gennem rækkerne, og inden længe var John Høj ikke blot bedste SuperSport-kører, men lå også på en generel tredjeplads, hvor han lagde stor afstand til Mathias Poulsen, Slagelse, og Erik Thomsen, Grenaa, på deres SuperBike-maskiner.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Super Challenge
  •