Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff gjorde rent bord i Formel Ford

Formel Ford - DK 
11/05/15 

Danmarksmesteren tog tre sejre i actionfyldte løb på Ring Djursland
Efter at have siddet over i sæsonpremieren i april vendte Frederik Schandorff i weekenden tilbage til Formel Ford-klassen, da årets anden Danmarksmesterskabsrunde blev kørt på Ring Djursland. Og den regerende Danmarksmester viste, at det ikke er nogen tilfældighed, at han har startnummer 1 på fronten af sin racervogn. Tre sikre sejre i tre løb blev det til for djurslændingen.
 

Men han måtte dog kæmpe for sine sejre.

I det første løb havde han bragt sig i front og lagt afstand til Mathias Weinreich Smith, Nibe, men nordjyden formåede alligevel at komme tilbage, lukke hullet og gå i front. Men det blev kun for en kort bemærkning, at Mathias Weinreich Smith førte feltet an, for Frederik Schandorff var hurtig til at generobre førstepladsen, som han holdt til mål.


Det blev til et hattrick for Frederik Schandorff, da han vendte tilbage til Formel Ford
(Foto: Morten Alstrup)

Anden heatsejr var om noget endnu mere imponerende for Frederik Schandorff. Han var hurtigst ud af starthullerne – faktisk for hurtig, for han havde tyvstartet og blev idømt en strafbane, men inden han havde fået strafmeddelelsen og gjort klar til at køre strafbanen, havde han fået opbygget et så stort forspring, at han kunne tage sin straf uden at miste sin føring. Tredje heat blev en klar walkover med en sejr på næsten 11 minutter.

Men selv om Frederik Schandorff dominerede de tre løb på Ring Djursland, var de langt fra kedelige.

I første heat blev man vidne til nogle meget tætte nærkampe mellem Kasper Larsen, Nørresundby, og Sander Wichmann Mortensen, Valby, om fjerde- og femtepladsen. De to kørere fortsatte deres kamp i andet heat, hvor de over godt ti omgange var i meget tæt kamp, denne gang om tredjepladsen efter Frederik Schandorff og Christian Schandorff, Rønde. Duoen blev til sidst indhentet af Mads Hoe, Hadsten, som gik til angreb på Sander Wichmann Mortensen. De to kørte tæt og til sidst for tæt, for et hjul-fletteri mellem dem endte med at sende Sander Wichmann Mortensen på en mindre lufttur og ind i en dækvold.


Sander Wichmann Mortensen (8) og Kasper Larsen havde mange gode dueller på Ring Djursland
(Foto: Morten Alstrup)

Mathias Weinreich Smith endte med at miste sin mesterskabsføring, selv om han hele to gange ud fra tre mulige var på podiet. I det andet løb måtte han udgå med en defekt kobling, men den fik teamet udskiftet til tredje heat, hvor han kørte sig fra tolvte- til tredjepladsen. Men fra at have et plus på syv point gik han til at have et minus på syv, for det lykkedes nemlig Christian Schandorff at overtage mesterskabsføringen med en anden-, en tredje- og en fjerdeplads.

Formelford.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •