Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Nicki Thiim sikrer sig pole til første løb i Algarve

TCR Series 
09/05/15 

Med kort varsel blev Nicki Thiim af Audi bedt om at deltage med Engstler Motorsport i Algarve ved et løb i TCR International Racing Series, hvorfor han måtte opgive sin oprindelige plan om at køre mod sin far, touring car legenden Kurt Thiim, i sit hjemland. Ikke desto mindre var rejsen til Portugal det værd. Ved første løb i morgen starter Nicki Thiim fra pole position - ved det andet løb fra 10. position.
 

Den unge dansker var dog en smule trist ovet, at det ikke som oprindeligt planlagt blev til en "Showdown" på Djursland i Supertourismo, fordi hans arbejdsgiver kaldte ham til Portugal for at deltage i TCR International Series, hvor han skulle køre en Audi TT for Engstler Motorsport sammen med sin holdkammerat Kelvin van der Linde.


(Foto: TCR International Series Media)

Turen gav hurtigt sin belønning. Allerede i de første træningssessioner beviste Nicki Thiim sit potentiale med en Audi TT og dermed var fundamentet lagt. Derefter viste Nicki Thiim sit potentiale i kvalifikationen: i begge de 20 minutters kvalifikationer til søndagens løb satte han de hurtigste tider, på 1:54,172 og 1:53,863.


(Foto: TCR International Series Media)

Min holdkammerat og jeg er her for at forbedre ydeevnen på bilerne, og det er gået os ret godt denne weekend. Vi har lavet nogle ændringer på bilen, og det ser ud til at gå i den rigtige retning. Jeg er især glad på holdets vegne, fordi man kan mærke, at det gør dem godt med denne fremgang. Jeg kører her for første gang med en TCR Audi TT. Den er helt forskellig fra de GT biler, som jeg er vant til, og det er otte år siden, at jeg sidst kørte med en forhjulstrukket bil. Så der er nogle forskelle fra min vanlige arbejdsplads, men det er stadig en bil med fire hjul og et rat. Jeg kan rigtigt godt lide banen, og jeg kører her mod nogle af de bedste kørere på Touring Car scenen. Så jeg ser frem til løbet i morgen." sagde Nicki Thiim efter kvalifikationen.


(Foto: TCR International Series Media)

Løb 1 starter søndag kl 12:35, og løb 2 kl 14.05. Begge løb køres over 13 omgange.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Portimão
  • 10/05/15 - Portimão - TCR Series
  •