Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Nicki skaber sin helt egen karriere

Danish
Supertourisme
Turbo 

06/05/15 

Nicki Thiim er stolt af sin far. Slet ingen tvivl om det. Kurt Thiim var for år tilbage det helt store navn i den tyske mesterskabsserie, DTM, som han vandt to gange. Thiim Senior er da også et forbillede for Thiim Junior. Men for Nicki har det været vigtigt, at han kom ud af sin fars skygge.
 

- Jeg ville ikke bare køre rundt som Kurt Thiims søn. Og nu er det da også mine egne resultater, som åbner nye bildøre for mig i international motorsport, fortæller Nicki Thiim. Nicki Thiim har lige her og nu to drømme.

- Jeg har altid haft en drøm om enten at køre sammen med min far eller mod ham, fortæller Sønderborg-drengen Nicki Thiim fra Tyskland, hvor han nu bor.

Den drøm går i opfyldelse i den kommende weekend på Ring Djursland, hvor Nicki Thiim gæsteoptræder i Danish Supertourisme Turbo og dermed kommer til at køre om kap med sin far.


Nicki Thiim ved dagens test i en supertourisme-racer på Padborg Park

Den duel kan måske nok give Kurt Thiim ekstra sved på panden. For selvfølgelig vil han gerne vise knægten, at han fortsat er den hurtigste. Lige så opsat er Nicki Thiim på at vise, at han kan komme før over målstregen end farmand.

Nicki Thiim er tilknyttet Audi Motorsport. I det selskab kommer kun de bedste. Sønderjyden kører både med i ADAC GT Masters i en Audi og i Porsche Carrera Cup, og i weekenden efter Ring Djursland skal han sammen med to medkørere ud i et 24 timers løb på Nürburgring.

- Det bliver i en helt fabriksny Audo R8. En bil, der endnu ikke er ude på markedet, forklarer Nicki Thiim.

Hans anden store drøm håber han bliver til virkelighed i 2016. Nicki Thiim går efter at blive den næste dansker efter blandt andre Kurt Thiim og Tom Kristensen i Deutsche Tourenwagen Meisterschaft.

- DTM er Formel 1 med tag på. Det vil være helt fantastisk at komme med i den klasse, lyder det med optimisme i stemmen fra Nicki Thiim.

I første omgang skal han lige vise i den kommende weekend, at han kan styre en supertourisme-racer rundt på Ring Djursland.

Onsdag fik Nicki Thiim mulighed for at prøve bilen i en test på Padborg Park.

- Det er en fantastisk racer. Jeg sad og grinede bag rattet, da jeg kørte de første omgange.

Nicki Thiim havde også god grund til at have det store smil på, da han steg ud af supertourisme-raceren. Han kører altså bare stærkt.

Poul-Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Ring Djursland
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Danish Supertourisme Turbo
  •