Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Danish Supertourisme Turbo starter jubilæumsåret

Danish
Supertourisme
Turbo 

05/05/15 

I weekenden tager Ring Djursland hul på 50-året for banens indvielse
Flagene skal til tops, for der bliver masser at fejre, når Ring Djursland i weekenden afvikler sit Åbningsløb. Løbet markerer ikke blot starten på 2015-sæsonen. Det bliver også det første af i alt fire arrangementer, som skal være med til at fejre, at det i år er 50 år siden, at det første løb på den kuperede og krævende bane ved Tirstrup blev kørt.
 

Men Åbningsløbet vil også kunne præsentere en ny bilklasse for det djurslandske motorsportspublikum. Det er Danish Supertourisme Turbo, som skal afvikle anden runde af mesterskabet for de nye racerbiler.


Danish Supertourisme Turbo er en ny klasse på Ring Djursland i år

Premiererunden gav sejr til Michael Outzen, Ringe, som efter flere års fravær er vendt tilbage til dansk bilsport. Det er der også flere andre kørere, som har gjort i denne sæson. Veteranen Kurt Thiim, Luxembourg, var med ved premieren, og ved Åbningsløbet på Ring Djursland vil han møde skarp modstand fra egne rækker. Hans søn – Le Mans-vinderen Nicki Thiim, Sønderborg – vil nemlig også stille op i Danish Supertourisme Turbo, hvor han ikke blot får sin første start i klassen, men også sin første start siden ungdomsårene på Ring Djursland.

Nicki Thiim er ikke den eneste repræsentant fra den unge generation, som vil forsøge at udfordre den gamle garde i Danish Supertourisme Turbo.

Johan Jokinen, København, og Mikkel Mac, Helsingør, har tidligere kørt udenfor landets grænser i internationale formelklasser, men er nu tilbage i dansk banesport på fuld tid, hvor specielt Mikkel Mac gjorde det god ved premieren for Danish Supertourisme Turbo. Men også unge navne som Frederik Mortensen, Fredensborg, Kevin Rossel, Vejle, og Frederik Vodder, Roskilde, vil have et ord eller to at skulle have sagt på Ring Djursland.

Udover Danish Supertourisme Turbo kommer Åbningsløbet på Ring Djursland også til at byde på race med OK Mobil 1 Legend Car Cup, Danish Endurance Championship, Formel Ford samt motorcykelklassen Zenergy Super Challenge.

Fonden Ring Djurslands Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 09/05/15 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Danish Supertourisme Turbo
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Legends Car
  • 10/05/15 - Ring Djursland - Super Challenge
  •