Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen dybt skuffet efter fantastisk kørsel

SportsCar
Championship 

04/05/15 

Christina Nielsens gjorde endnu en gang opmærksom på sig selv og hendes talent, da tredje afdeling af TUDOR United Sportscar Championship blev afviklet på Laguna Seca i Californien natten til mandag dansk tid. Desværre forsvandt al Christinas flotte arbejde i forbindelse med et pitstop.
 

Den danske racerpige startede løbet fra sjette startposition i GTD klassen og lå efter en fantastisk start og flot første omgang på andenpladsen. Christina jagtede i sin Aston Martin V12 Vantage den førende Dodge Viper SRT og efter tyve minutters intens jagt, fik hun kæmpet sig i føring. Christina holdt førstepladsen til 40 minutter inde i løbet, hvor de førende biler tog et pitstop i forbindelse med en safetycar på banen. Efter pitstoppet lå Christina på tredjepladsen og det var også den placering, hun kørte i pit fra efter 1 time 40 minutters kørsel.


Christina Nielsen og James Davison
(Foto: Jan Kaiser)

Her overtog hendes australske holdkammerat James Davison bilen, men da flere biler var i pit på samme tid, blev teamet både hæmmet på vej ind i deres pitboks, hvilket blandt andet betød, at man havde svært ved at få benzinslangen til at nå bilen. I alt kostede pitstoppet et ekstra minut og da James Davison endelig kom på banen var det nede på ottendepladsen. Her fra begyndte han en hård jagt på de førende, men efter de i alt 2 timer 40 minutters kørsel måtte James og Christina tage til takke med en skuffende femteplads efter en dag, hvor de med deres kørsel havde fortjent så meget mere.

”Jeg er dybt skuffet og har mest lyst til bare at komme med en masse bandeord” sagde Christina efter løbet. ”Vi havde som minimum fortjent tredjepladsen, men det hele bliver sat til, da jeg kommer i pit og skal give bilen videre til James. Der er godt fyldt op i pitten og jeg er nødsaget til at komme skævt ind i vores pitboks. Det er ikke noget nyt, men desværre misser kommunikationen og jeg er ude af bilen, inden de finder ud af, at benzinslangen ikke kan nå. Indtil da, var det et fedt løb. Jeg fik en super start og passerede folk til højre og venstre og fik også sat en fed overhaling ind på den førende Viper. Så det så godt ud, men desværre endte vi ikke på podiet. En top fem placering er også ok, bare ikke når vi burde have fået meget mere”.

Christina Nielsen var ikke eneste dansker i feltet. Michael Christensen sluttede på tredjepladsen for Porsche i GTLM klassen og Jan Magnussen sluttede på syvendepladsen for Corvette i samme klasse.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Laguna Seca
  • 03/05/15 - Laguna Seca - SportsCar Championship
  •