Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Hård weekend for Young Driver AMR

FIA WEC 
04/05/15 

World Endurance ChampionshipDet var en hård weekend som Young Driver AMR måtte igennem da teamet deltog i 6 timers WEC løbet på Spa-Francorchamps banen i Belgien.
Christoffer Nygaard og Marco Sørensen der denne gang var uden andre medkørere i bilen, måtte nøjes med en placering som nummer 6 i løbet.
 

Teamet var godt nok anført med 3 kørere idet at Johnny Adam var den tredje kører i bilen i stedet for Nicki Thiim der var forpligtiget andetsteds. Adam var dog kun med ved træningskørslerne da han skulle hjem til England og deltage i British GT. Bilen skulle starte som nummer 5 i GTE Pro klassen, og det skete med Marco Sørensen i bilen. Han var endda så langt fremme at han kunne være med i kampen om en podieplacering. Efter to timers kørsel overlod han bilen til Christoffer Nygaard som kørte indtil Marco Sørensen skulle køre den sidste del af løbet.


(Foto: AMR)

Man var fremme som nummer tre i den tidlige del af løbet, men det blev hårdt i den sidste del. Man valgte at satse lidt for meget med dækkene. En disposition der senere viste sig ikke at kunne betale sig. Young Driver AMR teamet var faktisk det af AMR teamene som tabte minds tid i forbindelse med pitstoppene, og man valgte derfor at køre dobbelt stints på de samme dæk. Det kostede desværre for meget tid på banen.


(Foto: AMR)

Teamejer Jan Struve sagde bl.a. følgende efter løbet:
"Det var ikke nogen let dag for os i dag. Det var noget godt og spændende race med små differencer mellem bilerne, men hvor vi desværre var lidt uheldige. Ved træningen regnede det meget, så vi manglede tid på tør bane for at få lavet et ordentligt setup, men det var ens for alle. Flere af konkurrenterne lavede fejl i dag, vi var desværre ikke i stand til at udnytte det."

"Vi fik dog også mange positive ting med os fra banen. Vi har forbedret en del ting som kan bruges senere. Det mest synlige var vores pitstops som er blevet meget hurtigere. Vi har endvidere opsamlet en masse data til brug ved Le Mans løbet som er det næste løb. Tillykke til søsterbilen som vandt løbet i dag i klassen."


Marco Sørensen
(Foto: AMR)

Kørerne var heller ikke specielt tilfredse. Især Marco Sørensen var ikke glad for beslutningen om at skulle køre et dobbeltstint på dækkene. Det blev meget svært til sidst. Christoffer Nygaard følte sig ikke helt tilpas i bilen, og kunne ikke præstere konstante tider, som kan være med til at føre bilen hurtigt frem.


Christoffer Nygaard
(Foto: AMR)

Teamet indleder nu forberedelserne til Le Mans testdagen i slutningen af måneden, inden det går løs i midten af juni måned ved årets helt store begivenhed. Her er der også dobbelt points at køre om, noget Young Driver teamet gerne vil have - også i år.

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 02/05/15 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •