Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Hockenheim løb 2 - Dobbeltsejr til Audi

DTM 
03/05/15 

DTMEn begyndende regn var en gave til "veteranen" Mattias Ekström, i et yderst underholdende løb ved åbningsweekenden på Hockenheim, her vandt svenskeren sin 20. DTM sejr. På andenpladsen sluttede mærkekollegaen Edoardo Mortara foran Mercedes køreren Gary Paffett, der havde kæmpet sig flot frem fra den bagerste startrække
 


Mattias Ekström.
(Foto: Natascha Theisen)

"Løbet var virkelig sjovt for mig, fra start til slut" sagde svenskeren efter løbet, og tilføjer: "Det er meget vanskeligt at køre race i regnvejr, og her er det at erfaringen lønner sig". At Mattias Ekström var blandt titelkandidaterne blev allerede bevist ved starten mens banen stadig var tør. Allerede inden første sving, overhalede han sin mærkekollega Mike Rockenfeller, der var startet løbet fra pole position. Selv den forsvarende mester, BMW køreren Marco Wittmann blev lukket forbi Mike Rockenfeller og gik på jagt efter Ekström, og omgangen efter var Wittman kommet forbi Ekström, men det holdt ikke længe og så var den svenske kører atter lå i front.


Mattias Ekström.
(Foto: Natascha Theisen)

Da regnen kom missede Ekström teamet det rette tidspunkt til at tage det obligatoriske pistop og skifte til regnvejrsdæk, og en mindre kørerfejl på den glatte bane lod Audi-kollegaen Edoardo Mortara komme i front og den svenske sejrschance så ud til at være forpasset. Fire omgange kæmpede Mortara hårdt for at holde sin nyvundne placering, men på den 18. omgang kunne han ikke længere klare presset fra Ekström og således lå svenskeren atter i front, omgang efter omgang udbyggede han sin føring og efter 35 omgange var han vinder af sæsonens andet løb.


Fra venstre: Hans-Jürgen Abt, Teamchef for Team Audi Sport ABT Sportsline, Edoardo Mortara, Mattias Ekström, og Garry Paffett.
(Foto: Natascha Theisen)

Det var en helt ekstraordinær indsats og et strålende comeback der blev ydet af Mercedes køreren Gary Paffett, efter en teknisk fejl i teamet under kvalifikationen havde sat ham bagerst i startfeltet til søndagens løb. Den britiske kører havde så at sige sat kniven mellem tænderne og rullede ind på banen bagerst på gridden. Gary Paffett var klar og gik målrettet efter en førerplacering. Den første der følte virkningerne af hans iver, var BMW køreren Bruno Spengler. Gary fulgte canadieren tæt, for derefter at overhale ham en omgang senere og han fik derefter kørt sig op på en sjetteplads.


Gary Paffett kørte et super godt løb.
(Foto: Natascha Theisen)

Men denne placering var ikke enden på jagten: omgang efter omgang kørte Gary Paffett sig frem i feltet og får kort før løbets afslutning kontakt til den bedst placerede BMW kører Martin Tomczyk, stryger forbi ham og dermed er en velfortjent podieplads sikret. BMW kørerne var dermed savnet på podiet, Martin Tomczyk sluttede løbet på en fjerdeplads, og den forsvarende mester Marco Wittmann sluttede på femtepladsen.


Løbets bedste BMW kører Martin Tomczyk.
(Foto: Natascha Theisen)

Stillingen efter de første 2 løb: Det er Audi køreren Mortara der fører kørernes mesterskab med 30 point. Mattias Ekström fik med hans sejr 25 point og lander på en delt andenplads sammen med lørdagens vinder Jamie Green.

DTM seriens 3. og 4. afdeling skal køres om fire uger, fra d. 29. til 31. maj på Euro Speedway Lausitz.

Kilde: Natascha Theisen, Media Office Theisen

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Hockenheim
  • 03/05/15 - Hockenheim - DTM
  •