DTM

Hockenheim løb 1 - Jamie Green og Audi vinder første løb

DTM
02/05/15

DTMMed nerver af stål og en hurtig Audi dominerede den britiske kører Jamie Green sæsonens første løb ved at holde føringen fra start til slut. I et ellers turbulent løb var sejren på intet tidspunkt truet, og han kunne følges til podiet af Mercedes kørerne Pascal Wehrlein på andenpladsen og Paul di Resta på tredjepladsen

Vinderpodiet.
(Foto: Natascha Theisen)

Sæsonens første løb bød på 40 minutters ræs af høj kaliber. Hele 8 kørere måtte forlade løbet tidligt kort efter starten var gået. Fra den første til den sidste omgang blev der kæmpet for hver en placering. Pole-sitter Jamie Green var helt upåvirket, efter en perfekt start var han i stand til at lægge afstand til feltet, og til trods for to safetycar perioder i midten af ​​løbet, kunne den unge britiske kører ikke bringes ud af fokus. Efter safetycar perioderne var flaget af, kunne han fluks genvinde sit forspring til feltet.

Jamie Green.

Der var en meget hård og intens kamp om andenpladsen, Paul di Resta strøg lige efter efter starten fra sin femteplads frem til en tredjeplads og efter tre omgange kunne han storme forbi mærke kollegaen Pascal Wehrlein. Men med blot tre omgange tilbage kæmpede Paul De Resta med sine nedbremsninger og så røg Pascal Wehrlein tilbage på sin andenplads.

Pascal Wehrlein sluttede på andepladsen med sin Mercedes.

Det var langt fra en lykkelig oplevelse for BMW, de måtte nøjes med slutplaceringer nede på 7.-11. pladserne. Den bedste kører var Maxim Martin, der sluttede på 7. pladsen. Martin Tomczyk blev årsag til både vrede og ophidselse da han spandt rundt i hårnålen og ramte de to Mercedes-kørere Lucas Auer og Garry Paffett. For alle tre blev resultatet til en alt for tidlig afslutning på løbet.

Maxim Martin var den hurtigste BMW.

BMW køreren Augusto Farfus blev ramt endnu hårdere. I kvalifikationen, fik den brasilianske kørt sig ind på en fremragende tredjeplads på gridden. Men i slutningen af kvalifikationen, blev det konstateret, at der var mindre end den foreskrevne minimum af 500 gram brændstof i tanken og der betød en straf hvor Farfus blev sat bagerst i startfeltet. Under løbet kæmpede Augusto Farfus hårdt og arbejdede sig op til tiendepladsen og kunne derfor stadig nå at være med i pointrækken.

Jamie Green blev vinder af sæsonens første løb.

Den andet DTM løb i 2015 sæsonen varer 60 minutter, med indlagt pitstop og det begynder søndag kl. 13.40.

Kilde: Natascha Theisen, Media Office Theisen