Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Dansk Ferrari-team deltager i officiel Le Mans-test

Le Mans 
02/05/15 

Le MansFormula Racing er på reservelisten til 24-timers Le Mans og deltager den 31. maj i den officielle test forud for den franske klassiker. Tester på Paul Ricard den kommende uge.
 

En prøve på verdens største motorløb er hvad der venter Formula Racing, som deltager i den officielle test forud for 24-timers Le Mans. Testen foregår den 31. maj, men allerede tirsdag i den kommende uge tager det danske Ferrari-team hul på forberedelserne på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig.


Dansk Ferrari-team deltager i officiel Le Mans-test

– Der er efterhåneden en reel mulighed for, at vi får en invitation til årets udgave af 24-timers Le Mans, og derfor har vi simpelthen valgt at forberede os hundrede procent på løbet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det danske Ferrari-team drager således i den kommende uge til Paul Ricard-banen i Sydfrankrig, hvor deres Ferrari 458 GT2 skal testes med den opsætning, som i givet fald skal anvendes på Le Mans.

– Der er nogle tekniske forskelle på den bil, vi kører med i European Le Mans Series, og den bil, vi med held stiller op med på Le Mans, forklarer Allan Jørgensen.

– Det drejer sig om en række aerodynamiske komponenter, men dog primært dækkene, eftersom vi kører med Dunlop i European Le Mans Series, mens der anvendes Michelin på Le Mans.

Hovedformålet med testen på Paul Ricard er således at forberede holdet på den officielle Le Mans-test, som foregår den 31. maj på den korte del af Le Mans-strækningen – også kaldet Bugatti-banen.

– Ingen på holdet har tidligere kørt 24-timers Le Mans, og da tre kørere således skal få så meget træning som muligt på blot én dag, har vi et presset program og vil gerne være på forkant med bilen, forklarer Allan Jørgensen.

Stadig på reservelisten

Formula Racing står som sagt stadig på reservelisten til årets 24-timersløb, og hvis det danske team skal sikres en plads i GTE Am-klassen, skal mindst to af de nuværende 56 tilmeldte biler trække sig. Formula Racing er nemlig nummer to på listen.


Dansk Ferrari-team deltager i officiel Le Mans-test

– Vi håber og tror på det. Formula Racings største ambition er at stille op til 24-timers Le Mans, lyder det fra direktør hos Formula Automobile, Jesper Schak Andersen.

– Vores resultat i sidste års European Le Mans Series med blandt andre vores unge guldkører Mikkel Mac som en del af en fantastisk trio viser, at vi besidder potentialet, ikke blot til at deltage, men til at vinde 24-timersløbet. Dét er vores klare mål.

Formula Racing deltager også i år i European Le Mans Series, hvor teamet sluttede på en 6. plads i GTE-klassen ved sæsonpremieren på Silverstone i sidste måned.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Formula Racing
  • Le Mans
  • 14/06/15 - Le Mans - Le Mans
  •