Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Klar til generalprøven

FIA WEC 
01/05/15 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR er klar på Spa
Foråret er en meget travl tid. Allerede 3 uger efter sæsonåbneren på Silverstone, køres anden runde i FIA WEC serien på Spa-Francorchamps banen i Belgien.
Anden runde i dette års mesterskabsserie er også den sidste afpudsningsmulighed inden det mest vigtige løb - 24 timers løbet på Le Mans banen. Og det bliver med ændringer i bilen.
 

For første gang siden Young Driver AMR valgte at gå ind i FIA WEC serien, så er der kun 2 kørere i bilen. Nicki Thiim er optaget af andre kontraktlige forpligtigelser og kan derfor ikke være med i denne weekend. I stedet bliver teamets Aston Martin Vantage GTE kun kørt af Christoffer Nygaard og Marco Sørensen.

Løbet i Belgien bliver det andet løb i denne sæson hvor Young Driver AMR starter i GTE Pro klassen, som er den bedste GT klasse under FIA WEC. I løbet på Silverstone var det Young Driver AMR der satte den hurtigste tid af de deltagende Aston Martin racere.


Young Driver AMR
(Foto: Aston Martin Racing)

"Vi havde en god debut på Silverstone og havde god fart i bilen, men vi lærte også en masse, som vi ved vil komme os til gavn på Spa-Francorchamps banen." - Siger teamejer Jan Struve.
"Spa-Francorchamps har altid været en udfordring og har ikke været et specielt godt løb for os tidligere, så det kan gå blive en spændende weekend. Spa-Francorchamps er dog et helt perfekt sted for os at lave vore forberedelser forud for Le Mans, hvor vi selvfølgelig har til hensigt at gentage vores klassesejr. Pr. tradition så er løbet på Spa-Francorchamps ikke bare et spørgsmål om ren speed, men i ligeså høj grad også strategi."

Der er dog en tredje kører klar i kulissen, for hvis Christoffer Nygaard får de samme rygproblemer som på Silverstone, er det meningen at Aston Martin fabrikskøreren Jonny Adam, skal indtræde som reserve.

Både Marco Sørensen og Christoffer Nygaard er glade for deres tidligere erfaringer fra banen. Begge ved at det kan blive et hårdt løb, men begge føler også at man er rigtig godt forberedt forud for løbet. Marco Sørensen er glad for at får mere tid i bilen denne gang. Det er godt forud for hans debut på Le Mans.

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 02/05/15 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •