Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Sidste stop inden Le Mans: Magnussen klar til Laguna Seca

SportsCar
Championship 

30/04/15 

Efter Jyllandsringen venter Laguna Seca, som er sidste løb for Jan Magnussen og Corvette Racing inden 24-timersløbet på Le Mans. Danskeren jagter fjerde podieresultat i TUDOR-mesterskabet.
 

Efter sæsonpremieren på Danish Thundersport Championship på Jyllandsringen er Jan Magnussen tilbage i USA og klar til fjerde afdeling i det amerikanske TUDOR-mesterskab denne weekend. Løbet er det sidste inden sæsonens store brag, nemlig 24-timers Le Mans i Frankrig.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

– Det bliver først og fremmest et løb med masser af trafik, lyder det fra Jan Magnussen.

Danskeren hentyder til, at søndagens to timer og 40 minutter lange TUDOR-løb udgøres af hele fire forskellige klasser og dermed får næsten 40 biler til start.

– To sejre og en tredjeplads i sæsones tre første løb betyder, at vi kommer til Laguna Seca med masser af selvtillid. Det vil være helt perfekt at tage endnu en sejr i dette sidste løb, inden det går løs på Le Mans.

Jan Magnussen og hans faste makker i TUDOR-mesterskabet, spanske Antonio Garcia, har de seneste to sæsoner vundet på Laguna Seca, og hele tre gange har Magnussen hentet en pole position i kvalifikationen.

Men den berømte californiske racerbane har også været skueplads for det mest voldsomme crash i Magnussens karriere, da han i 2009 endte frontalt i muren lige inden målstregen efter en historisk duel med tyskeren Jörg Bergmeister.

– Laguna Seca er min yndlingsbane, uden tvivl. Det er en temmelig hurtig og meget oldschool bane, som varierer markant i højden og byder på spektakulære afsnit som the corkscrew, som er en chikane med flere meters fald, forklarer Jan Magnussen.

– Men Corvette Racing er ikke alene om at være hurtige på Laguna Seca, og et godt resultat kræver effektive pitstop. Med så mange biler på banen på én gang bliver det også et løb med en hektisk start og masser af overhalinger, og her gælder det om at undgå problemer uden at miste for meget tid.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Tidsplan for Monterey Grand Prix - Laguna Seca

Fredag 1. maj
11.30 (20.30 dansk tid) — Træning #1
15.30 (00.30 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 2. maj
10.50 (19.50 dansk tid) — Træning #3
17.05 (02.05 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Søndag 3. maj
08.35 (17.35 dansk tid) — Warmup
13.05 (22.05 dansk tid) — RACE (2 timer 40 minutter)

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på Motors TV, FOX Sports samt via www.imsa.com

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Laguna Seca
  • 03/05/15 - Laguna Seca - SportsCar Championship
  •