Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen kæmpede sig tilbage

DTC 
27/04/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSæsonpremieren på Danish Thundersport Championship gik ikke som håbet for Jan Magnussen, som udgik i første løb og måtte kæmpe sig op gennem rækkerne. Sluttede på flot 4. plads i finalen.
 

Det lignede en gentagelse af 2014-sæsonens finaleløb, da Jan Magnussen få sekunder efter starten på årets første DTC-løb på Jyllandsringen holdt stille i sandet for enden af langsiden. Den 3-dobbelte mester sluttede dog på en flot 4. plads i weekendens finale.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

– Ærgerlig start på sæsonen. Jeg startede toer i første løb og var godt inde i første sving, da jeg fik et skub på indersiden af en konkurrent. Jeg endte i sandet, og så var det ligsom slut, lød det fra Jan Magnussen.

Postyret for enden af langsiden var en klassisk Jyllandsringen-scene, og foruden Jan Magnussen havnede to andre storfavoritter også i sandkassen, nemlig Casper Elgaard og Ronnie Bremer.

– Der var ikke så meget at sige til det. Heldigvis var det bare et skub, ikke et crash, og bortset fra småskrammer tog bilen ikke skade af uheldet.

Jan Magnussen, som til sæsonpremieren på Danish Thundersport Championship var sponsoreret af værkstedskæden Teknicar og dermed stillede op i en flot grøn racerbil, blev således henvist til bageste startposition i weekendens andet løb.

Actionpræget duel med Dennis Lind

Her gik det til gengæld til strygende, og Magnussen kæmpede sig op gennem rækkerne, før han mødte sin nevø og tidligere mester, Dennis Lind, hvilket udløste en actionpræget duel, som tog TV-kommentatorernes opmærksomheden fra løbets førende bil.

– Jeg havde en herrefed kamp med Dennis Lind, hvor vi kørte tæt og flere gange side om side. Det var nogle fantastiske omgange, hvor vi gik helt til grænsen, men med fuldstændig respekt for hinanden. Det var godt race!

Trods underholdningen var helt i top, lykkedes ikke for Jan Magnussen at komme forbi Dennis Lind, og de to racerkørere sluttede næsten side om side henover målstregen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

I weekendens finale startede Jan Magnussen på en 14. plads, og igen lykkedes det med krudt og kamp for Teknicar-bilen at hente hele 10 pladser.

Løbets tre førende biler med Dennis Lind i spidsen havde imidlertid skabt sig så stort et forspring, at Jan Magnussen ikke kunne nå at indhente dem og således sluttede finalen på en 4. plads.

– Vi havde bestemt håbet på et bedre resultat denne weekend, men vi kæmpede os godt tilbage efter uheldet i første løb, og en 4. plads er efter omstændighederne en fin afslutning, lød det fra Jan Magnussen.

– Vi går efter at vinde løb, men vi vil også vinde DTC-mesterskabet, og derfor er det altafgørende at få point med hjem fra alle løbsweekender. Stort tillykke til Dennis Lind, som jeg nok skal få mine udfordringer med i år.

Jan Magnussen ligger efter sæsonens første løb nummer seks i kørernes mesterskab i Danish Thundersport Championship. Næste løb afvikles i forbindelse med Classic Race Aarhus den 23.-24. maj.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 26/04/15 - Jyllandsringen - DTC
  •