Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

René Prang kom godt fra start ved åbningsløbet på Jyllandsringen

Road Racing 
27/04/15 

René Prang er godt tilfreds med sin nye EBR 1190 RX racer, som han formåede at besætte en 2. plads med i kampen om DM 2015 i roadracing, ved åbningsløbet søndag d. 26. april på Jyllandsringen.
 

Jyllandsringen der i denne weekend har dannet ramme om årets første race for biler og MC. var weekenden igennem, rigtig godt besøgt af publikum. Der skulle have været kørt to løb i weekenden, men lørdag skete der et bilsammenstød lige før MC-kørerne skulle på banen. Resultatet var flere beskadigede biler med spild af motorolie og kølervæske.


(Foto: Morten Kimer)

Løbsarrangørerne vurderede herefter at det ville være alt for farligt at sende MC-kørerne ud på den regnvåde og olieglatte bane, og aflyste derfor 2 løb lørdag, så der var tid til at få banen renset til søndag. Der var stor ærgrelse blandt kørerne, men også forståelse for den sikkerhedsmæssige beslutning.

Søndag var der til gengæld tørvejr, og gjort grundigt rent på banen. René Prang skulle starte fra 5. startposition. Han kom godt fra start idet han efter første sving havde lagt sig på en 2. plads. På anden omgang kom han helt i front og holdt føringen de efterfølgende omgange, indtil det unge talent Alex Schacht langsomt vandt ind på René og tog føringen i den sidste halvdel af løbet.

René Prang var rigtig godt tilfreds med sin placering som nr. 2 af flere årsager. For det første fordi han nu kunne mærke at han er ved at få styr på den nye maskine, og for det andet at han har en del af æren for Alex Schachts sejr, idet han har haft Alex under sine vinger som talentudvikler i DMU gennem nogle år, så det var ikke så ringe endda, at blive slået af ”lærlingen”.


(Foto: Morten Kimer)

Selv om dagens løb endte med en flot 2. plads, er der fortsat noget for René Prang og mekaniker Torben Almind at arbejde med. Der mangler endnu nogle reservedele til de forreste støddæmpere og efterfølgende justeringer i affjedringen, før maskinen kører optimalt, og dermed en lille smule hurtigere end i dag.

Dagens resultat blev straks mailet til den amerikanske konstruktør at EBR-raceren Eric Buell, der kvitterede med ros og anerkendelse til René Prang, som er en af de meget få europæiske og den eneste danske kører af en EBR-racer.


René Prang
(Foto: Morten Kimer)

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  •