Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

God sæsonstart for Peugeot Total Dealer Team DK

DM Rally 
26/04/15 

Det blev til en god start på 2015, da Peugeot Total Dealer Team DK i weekenden tog hul på forsvaret af – og kampen om – Danmarksmesterskaberne i rally, da første afdeling af Danmarksmesterskabet blev kørt i Sønderjylland.
 

Sejr og maksimale bonuspoint på powerstagen blev det til for Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro i den hurtige 4WD-division. Og teamkammeraterne Kim Madsen og Anja Posorski fra Slagelse og Rødding gjorde dem næsten kunsten efter i 2WD-divisionen op til 1.600 cm3. Maksimale bonuspoint på powerstagen og en andenplads i divisionen betyder, at de er få point fra DM-føringen.


Christian Jensen og Freddy Pedersen scorede maksimumpoint til 4WD-divisionen
(Foto: Rallypics.dk)

”Vi fik det, vi kom efter, nemlig 23 point til Danmarksmesterskabet,” siger Christian Jensen. ”Vi dummede os lidt på den første prøve, hvor vi var uheldige og gik i stå.”

Det endte med den femte DM-sejr i træk for teamet med den hurtige, turboladede Peugeot 208 T16.

”Vi ville gerne vinde løbet, men vi vidste også, at det var et løb, som var kort, og hvor det også kunne være svært at indhente noget, hvis man kom dårligt fra start. Vi skulle ikke ud at satse noget, men det lykkedes os at sikre maksimale point til 4WD-divisionen. Og det var et løb med nogle gode hastighedsprøver.” Kim Madsen og Anja Posorski scorede en andenplads i slutresultatet og bedste tid på løbets powerstage efter et løb, hvor de lagde forsigtigt ud.

”Vejret virkede lidt truende. Det var lidt svært at vide, om det ville blive regn eller sol, så vi valgte regnvejrsdæk til de tre første prøver, hvor det så viste sig at holde tørvejr,” siger Kim Madsen. ”På prøve 1 kørte vi lige op med feltets hurtigste, men på prøve 2 var vi desværre lige ved siden af vejen, og det kostede nogle sekunder.”


Kim Madsen og Anja Posorski blev nummer to i DM-premieren
(Foto: Rallypics.dk)

Efter pausen ændrede vejret sig, og her viste Kim Madsen og Anja Posorski deres styrke.
”Det blev regnvejr på prøve 4 og 5, og her kørte vi på regnvejrsdæk, vandt prøve 4, som var power stagen, og så satte vi næsthurtigste tid på prøve 5. Vi kom godt igen efter pausen, og vi havde håbet på at kunne indhente noget af det tabte, hvor der var planlagt tre hastighedsprøver. Desværre blev den sidste hastighedsprøve aflyst, så om vi havde gjort det, ved vi ikke.”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Aabenraa
  • 25/04/15 - Aabenraa - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: