Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Danmarks vildeste racere klar til ny sæson

Special Saloon 
23/04/15 

First Stop SSC klassen skiller sig ud fra de øvrige klasser i dansk banesport. Det er her man finder de vildeste og mest eksotiske biler og et af de mest varierede felter.
SSC står for Special Saloon Car, og klassen lever i den grad op til betegnelsen. Her konkurrerer lave og motorstærke Special Prototyper side om side med lynhurtige GT biler og standardvogne.
 

I GT klassen er der for eksempel i år ikke færre end 6 Ferrari i forskellige versioner, 2 BMW, 2 Chevrolet Corvette, 2 Porsche, 1 Toyota Supra og en Mitsubishi Lancer EVO.

Og First Stop SSC racerne er ikke bare vilde og flotte. De er også hurtige. Ved sidste års Finale på Jyllandsringen var Claus Christensen således 2,9 sekunder hurtigere på sin bedste omgang end hurtigste DTC racer.

Så der er mange gode grunde til at holde øje med First Stop SSC, når der er sæsonpremiere på Jyllandsringen i den kommende weekend. Og der er ingen grund til at fortvivle, hvis man af en eller anden grund er forhindret i at overvære løbene live. Klassen bliver en del af det flotte setup, som DTC har stablet på benene til 2015, som blandt andet omfatter en aftale med TV2 om live dækning på TV2 Sport.

Potente biler i S-GT
Det ser nu ud til at blive bedre end nogensinde når vi tæller potente biler.

Vi kan i år se at flere som indtil nu kun har været gæstekørere i klassen, har meldt sig på til hele sæsonen, bl.a Rene Rasmussen i den potente Ferrari Scuderia 430 GT3 og Roland Poulsen i Porsche 997 GT3 Cup. De får hård modstand fra bl.a Norge, hvor vi har de sidste par år har vi til Grandprixet på Jyllandsringen haft fornøjelsen af Rune Ystebø og Christian Nilsen i hver deres Callaway Corvette C6. De har begge intentionen om at køre hele Firststop SSC, så der er lagt i kakkelovnen til danskerne. som også tæller tidligere mester Jørgen Hansen i sin Porsche 997 RSR.

Mesteren forsvarer
Martin Vedel Mortensen som er hele 3 gange mester i SS2 samt general mester 2013 er heldigvis at finde i Corsa’en igen i år. Mon ikke det er motivation for Hans Hartmann, Christian Vejby, Anders Christensen og Bjarne Mortensen i SS2 divisionen, der i år ser fremgang i tilmeldingerne med en tidligere DTC vinder bil i form at ex. Nykjær/Magnussen Chevrolet Lacetti’en som skal køres af Christian Mørup Rytter.

Special-Prototype
Claus Christensen og hans Aquila med Chevrolet V8 power har domineret denne gruppe siden hans skifte fra Porsche. Modstanden kommer i år fra Andreas Kjærgaard og den kraftfulde Scotty GT med Porsche mekanik og Hans Henrik Pedersen i den amerikansk byggede TransAm Corvette GT-1. Desuden er Johannes Graversen rykket op fra S-GT pga. justeringer af reglementet.

First Stop SSC løbskalender 2015
25.-26. april Jyllandsringen
30.-31. maj Rudskogen (N)
6.-7. juni Padborg Park
15.-16. august Ring Djursland
28.-30. august Jyllandsringen
26.-27. september Jyllandsringen


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/04/15 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her