Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hurtige biler på de sønderjyske veje

DM Rally 
22/04/15 

Erling Høi-Nielsen Peugeot Rally Sønderjylland samler Danmarkseliten i rally
Når Motor Sport Sønderjylland står i spidsen for årets Erling Høi-Nielsen Peugeot Rally Sønderjylland på lørdag, bliver det nogle ganske hurtige biler, som for en eftermiddag vil indtage udvalgte veje mellem Aabenraa og Haderslev. Og vel at mærke veje, som for en stund vil være afspærret for al anden færdsel.
 

”Løbet er første afdeling af bl.a. Danmarksmesterskabet i rally, og det betyder, at vi får landets bedste rallykørere til start. Og landets bedste rallykørere kører naturligvis i Danmarks hurtigste rallybiler, og der er virkelig noget at glæde sig til,” siger Allan Dumstrei, der er løbsleder.

”Sidste år var det Christian Jensen og Freddy Pedersen, som vandt Danmarksmesterskabet i den skrappe 4WD-division i deres Peugeot 208 T16, men i år får de ekstra modstand. For første gang stiller Ib Kragh og Mie Petersen nemlig til start i deres splinternye Citroën DS3 R5, og de vil helt sikkert give den gas, ligesom mange af de andre tophold i rallyet vil gøre. 2013-Danmarksmestrene Tim Svanholt og Carina Møller er således også med på deltagerlisten.”


En bil, der vil være stor fokus på ved Erling Høi-Nielsen Peugeot Rally Sønderjylland, er denne splinternye Citroën DS3 R5, som Ib Kragh og Mie Petersen starter med
(Foto: Ib Kragh)

Fra Motor Sport Sønderjyllands egne rækker kommer der også flere deltagere. Jesper Borgaa Fischer og Flemming Pedersen, Bovrup, starter med deres Citroën Saxo. Peter Petersen og Bettina Kampfenborg, begge Sønderborg, deltager i en Peugeot 106, mens klubbens bedste kort – Kim Boisen, Broager – trækker sin lynhurtige BMW M3 ud af garagen og stiller op sammen med Jesper Petersen, Broager.

”Rallyet starter lørdag klokken 12.00 fra Peugeot i Rødekro,” fortæller Allan Dumstrei. ”Her vil Aabenraa Kommunes førsteviceborgmester Ejler Schütt svinge Dannebrog og sende de første mandskaber i løbet afsted.”

Forude venter en 184 kilometer lang rute, hvor der er tre hastighedsprøver, som hver skal køres to gange. Den første er placeret vest for hovedvej 170 mellem Hoptrup og Genner. Den næste går langs motorvejen mellem Rødekro og Øster Løgum, mens den sidste er en rundbane i området nordvest for Genner.


Flere chauffører fra Motor Sport Sønderjylland er til start i løbet, heriblandt Jesper Borgaa Fischer

Detaljerede kort over hastighedsprøverne og andre detaljer om Erling Høi-Nielsen Peugeot Rally Sønderjylland kan findes på www.minirallysyd.dk.

Erling Høi-Nielsen Peugeot Rally Sønderjylland

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Aabenraa
  • 25/04/15 - Aabenraa - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: