Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kenneth Madsen og Henrik Dernoff klar til årets udfordring

DM Rally 
23/04/15 

Nu er det så vidt. Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Ruds Vedby/Ringsted) og Suzuki Motorsport starter lørdag forsvaret af mandskabets Danmarksmesterskabet i rally, hvor de i Rally Sønderjylland skal ud i den første af i alt seks DM-runder. Men hvor de i de seneste tre sæsoner har kørt i Tunet National, skal de i år kæmpe om titlen i den nye 2WD-klasse over 1600 cm3.
 

”Fartmæssigt er vi i det nye set-up ikke blevet slået sammen med nogen, som vi normalt ikke kan køre fra,” siger Kenneth Madsen om den forestående udfordring. ”Det bliver spændende, for vi er kommet til en klasse med andre typer biler end dem, vi plejer at køre imod. Det bliver sjovt, men der er også mange i klassen, så der er ikke plads til nogen fejl.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff er klar til DM-premieren i rally

Suzuki Motorsport har forberedt sig godt til sæsonstarten.

Teamet har udviklet en ny motor til den i forvejen hurtige Suzuki Swift Maxi 2000. Anders Lysen/Morten Olsen (Sorø/Sorø) testede den med succes i årets første Yokohama-mesterskabsløb, hvor de tog en klar klassesejr og blev nummer to generelt. I forgangne weekend deltog Kenneth Madsen/Henrik Dernoff så med motoren i et stort tysk rally, og det blev en god opvarmning.

”Vi fik en andenplads i klassen og blev nummer ni generelt,” fortæller Kenneth Madsen. ”Vi skulle lige i gang igen og vænne os til det tempo, der var i feltet, men vi fulgte godt med.”

”Efter prøverne fredag aften førte vi med et sekund, men så satte vi en del tid til i løbet af lørdagen. Men vi kom dog stærkt igen. På løbets power stage slog vi begge vores konkurrenter med fire sekunder, og på den sidste prøve var der kun 0,4 sekunder mellem os og så det hold, som vandt klassen. Tyskerne har kørt flere løb, men jeg er godt tilfreds med vores opvarmning. At tage en andenplads i klassen og kommer i top 10 generelt er ikke noget, man sådan bare gør i et tysk rally.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Henrik Dernoff
  • Kenneth Madsen
  • Aabenraa
  • 25/04/15 - Aabenraa - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: