Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen og Kim Madsen er klar til titelforsvar

DM Rally 
22/04/15 

Lørdag starter titelforsvarene for Peugeot Total Dealer Team DK’s to rallymandskaber, når årets første DM-afdeling i rally køres på vejene mellem Haderslev og Aabenraa. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro skal i deres Peugeot 208 T16 kæmpe for at gentage sidste års guld i den hurtige 4WD-division, mens Kim Madsen fra Slagelse sammen med sin nye navigatør Anja Posorski fra Rødding jagter en ny guldmedalje i deres Peugeot 208 R2.
 

”Det er en DM-premiere, som Freddy og jeg rigtig gerne vil vinde,” siger Christian Jensen. ”Vores rival fra sidste år, Ib Kragh, bliver helt sikkert en hård nød at knække, for det virker som om, at han lugter blod efter sidste års skuffelse, og vi tror helt klart, at han vil være stærk fra starten af løbet.”

Det sønderjyske løb er et såkaldt minirally, og det bliver derfor noget anderledes end de hidtidige DM-tællende løb, som Christian Jensen og Freddy Pedersen har kørt.


Christian Jensen

”Med en kortere længde ville mange nok bare satse fra start, men vil har en plan om at gøre som hidtil, nemlig at se de første prøver an og se, hvor vi ligger,” siger Christian Jensen. Han glæder sig til det kommende Rally Sønderjylland. ”Jeg tror, at det bliver nogle gode hastighedsprøver, for det plejer det at være, når klubben i Sønderjylland afvikler løb.”

”Det bliver en anderledes sæson med bl.a. en anden type løb end dem, vi hidtil har været vant til. Vi lægger ud med et af de kortere løb, så det gælder i hvert fald ikke om at sove fra start,” siger Kim Madsen, som umiddelbart efter påske havde den første fuldfartstest med sin Peugeot 208 R2 sammen med Anja Posorski.

”Vi har siden været i gang med nogle småjusteringer af bilen, og jeg tror, at vi har fundet nogle gode løsninger, som forhåbentlig kommer til at virke i løbet.”


Kim Madsen

Kim Madsen vandt sidste år sammen med Line Lykke Jensen Danmarksmesterskabet i 2WD-divisionen for de internationalt opbyggede biler, men i år er der blevet ændret på opdelingen af bilerne i de forskellige divisioner, som kæmper om DM-medaljerne. Nu skal han kæmpe med i 2WD-divisionen for alle biler op til 1600 cm3, hvor flere af konkurrenterne har flere hestekræfter under motorhjelmen.

”Det er svært at sige på forhånd, hvordan det bliver at køre mod dem,” siger Kim Madsen. ”På papiret og målt på hestekræfter er vi rent teknisk bagefter, men lad os nu se, hvordan det bliver, når først vi kommer i gang. Det er ikke den ønskede divisionsopdeling for Anjas og mit vedkommende, men derfor bliver det alligevel spændende. Vi vil i hvert fald gøre vores til at yde vores bedste. Det er det, vi har aftalt!”

DM-premieren får rallycentrum i Rødekro, hvor den lokale Peugeot-forhandler Erling Høi-Nielsen ikke blot er hovedsponsor for løbet, men også lægger arealer til den officielle start, som sker lørdag klokken 12.00.

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Kim Madsen
  • Aabenraa
  • 25/04/15 - Aabenraa - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: