Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Super debut af Kevin Rossel, trods tekniske problemer undervejs

Danish
Supertourisme
Turbo 

20/04/15 

I medgang og modgang. I røg og damp. For den unge Stoubykører Kevin Rossel blev det en weekend på Padborg Park hvor hele registret kom i spil. Efter en næsten sensationel 3. plads i tidtagningen lørdag bød søndagen på store udfordringer men også stor opmuntring. En 6. plads i finalen og ny banerekord er absolut godkendt.
 

Søndagens super-pole blev første signal om udfordringer. Kevin Rossels bil lød ganske anderledes end konkurrenternes og en 7 plads var måske en anelse skuffende. En tilkaldt tekniker fandt imidlertid ikke nogen fejl på bilen, men det var tydeligt, at Kevin Rossel havde svært ved at finde den fornødne power.


For Kevin Rossel blev det en weekend på Padborg Park hvor hele registret kom i spil

Flot føring i 1. heat
Historiens første heat i Dansk Super Tourisme blev også et heat, der blev præget af både modgang men så sandelig også medgang for den unge rokie. Fra startplads 2 rykkede Kevin Rossel prompte forbi Frederik Vodder og pludselig fandt han sig selv i spidsen for det 14 mand store felt, til publikums store begejstring.

En voldsom duel om 2-4 pladsen gav i 1. omgang en smule luft, men pludselig rykkede Miccel Mac kraftig ind på Kevin Rossel. En mindre defekt i udstødningen og forkert valg af dæktryk gjorde udslaget. Efter 3 omgange i føring kom overhalingen og Kevin Rossel måtte nu ud i ren forsvarskørsel mod den stjernerække af kørere, der bankede på havelågen. Først måtte han lade holdkammeraten Michael Outsen komme forbi. Så udnyttede Michel Nykjær kynisk Kevin Rossels manglende mulighed for at forsvare sig. Resultatet: 8 plads i heat 1. og de første point på kontoen.

2. heat blev næsten en gentagelse i starten. Fra 1. startposition ( I Supertourisme vender man de 8 bedst placerede fra heat 1) strøg Kevin Rossel ud af boksen. Men defekten i bilen gjorde det nemt for konkurrenterne. Først kom Michel Nykjær forbi og så kom konkurrenterne ellers en efter en mod en chanceløs Kevin Rossel, der fortvivlet ikke kunne finde kraft i bilen. Men samtidig blev problemet meget synligt. En total defekt udstødning sende kraftig røg ind i kabinen og Kevin Rossel måtte hastig søge i pit og udgå af heat 2.

Satte banerekord i finalen
Den korte pause mellem heat 2 og finaleløbet blev udnyttet optimalt at teamet. En ny udstødning og Kevin Rossels racer var som forvandlet. 2 konkurrenter blev hurtigt overhalet samtidig med at han satte ny banerekord. Et klart tegn på, at vi kan forvente en flyvende Kevin Rossel til det næste løb på Ring Djursland.

Desværre blev finaleløbet afbrudt af en afkørsel, så man nåede kun 5 omgange inden løbet blev stoppet.

Men en weekend, der fuldt ud er godkendt og en meget tilfreds Kevin Rossel.

Løbet På ring Djursland køres søndag den 10. maj.

Bent Christensen


Læs mere om:
  • Kevin Rossel
  • Padborg Park
  • 19/04/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •