Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Mathias Smith og Christian Schandorff blev nye vindere

Formel Ford - DK 
19/04/15 

Formel Ford leverede tæt og underholdende race ved Padborg Parks sæsonpremiere
Det var med tæt og underholdende race, at Danmarks eneste klasse for formelvogne indledte årets sæson på Padborg Park. I Formel Ford-klassen skal der i år ikke blot findes en ny Danmarksmester, der skulle på Padborg Park også findes en eller flere kørere, som for første gang i deres karriere skulle kåres som løbsvindere. Der var nemlig ikke en eneste kører i feltet, som tidligere havde vundet et Formel Ford-løb.
 

Det var Mathias Weinreich Smith, Nibe, og Christian Schandorff, Rønde, som endte med at tage deres debutsejre. For nordjydens vedkommende blev det til to førstepladser i streg, da han dominerede lørdagens to løb i Formel Ford-klassen, men anderledes forløb det i søndagens enlige løb.


Mathias Weinreich Smith vandt lørdagens to løb foran Christian Schandorff og Sander Wichmann Mortensen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Her lå han faktisk til at score et hattrick, da han havde fået opbygget en mindre føring til Christian Schandorff, men denne føring forsvandt som dug fra solen, da der blev indsat en safety car, som samlede feltet. Da løbet blev givet frit igen, lagde Christian Schandorff pres på Mathias Weinreich Smith, og da der manglede to omgange, kunne han gå forbi, overtage føringen og vinde sin første Formel Ford-sejr.

I det hele taget var løbene for Formel Ford på Padborg Park præget af masser af underholdende race. I tredje heat formåede debutanten Michael Christiansen, Kongerslev, at arbejde sig op igennem feltet fra en tolvte- til en tredjeplads ved det ternede flag, mens tilskuerne blev vidne til en række flotte nærkampe i det ene af de to lørdagsheat.


Kasper Larsen, Magnus Ruud Kjær, Niels Ejnar Rytter og Frank Mortensen var med til at skabe nogle underholdende Formel Ford-løb
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Mens Mathias Weinreich Smith her var over alle bjerge, kæmpede en sekstet bestående af Christian Schandorff, Sander Wichmann Mortensen, Valby, Niels Ejnar Rytter, Trustrup, Kasper Larsen, Aalborg, Frank Mortensen, Helsinge, og Magnus Ruud Kjær, om placeringerne fra nummer to til syv.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Schandorff
  • Mathias Weinreich Smith
  • Padborg Park
  • 19/04/15 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •