Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Kendisser åbner årets DTC-serie med mini-Le Mans

DTC 
15/04/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNår den bedste motorsportsserie i Danmark, AutoMester DTC, skydes i gang 26. april, vil der ikke kun sidde professionelle racerkørere bag rattet. Flere kendisser vil også prøve kræfter med livet som racerkører.
 

En skuespiller, en tv-vært , en blogger og en sangerinde. Det er ikke helt almindelige racerkørere, der sidder bag rattet, når den bedste danske motorsportsserie åbner på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg. For inden nogle af landets bedste racerkørere får lov at kæmpe om de vigtige DTC-point, vil en række kendisser varme banen op, når de debuterer som racerkører.

”Vi har inviteret en række kendte til at deltage i det, vi kalder et mini-Le Mans, hvor en kendt skal dele en racerbil med en professionel racerkører. Vi vil gerne sætte fokus på, at motorsport er for alle med interesse i biler. Det er helt specielt at opleve motorsport tæt på, så vi håber, at rigtig mange vil finde vej til Silkeborg”, siger Peter Elgaard, promotor og løbsarrangør hos FDM DTC.


De kendte skal køre i en specialbygget VW Scirocco med 240 hestekræfter
(Foto: FDM)

Løbet foregår ved, at en kendt dansker sammen med en af de professionelle DTC-deltagere skal dele en racerbil i et ca. 24 minutter langt løb. Kendisserne starter bag rattet. Når de kendte har kørt ca. 10 minutter, vil de blive kaldt ind til et kørerskifte, hvor de overlader førersædet til en DTC-kører. Herefter vil det være bl.a. Jan Magnussen, Ronnie Bremer og Casper Elgaards opgave at bringe bilerne først i mål.

”Udover gode kørefærdigheder kræver det både overblik, mod og ikke mindst et stort konkurrencegen at være en god racerkører. Vi har forsøgt at finde et felt med en række kendte, der alle er begejstrede for at køre bil, og som måske går med en lille racerkører i maven. De får lov at prøve kræfter med motorsporten og selv opleve, hvad det faktisk kræver at sidde bag rattet,” siger Jesper Carlsen, direktør for FDM DTC, som selv har en fortid som racerkører.

Alle deltagere i mini-Le Mans starter løbet efter lodtrækning. Bilen, de skal køre, vil være en specialbygget VW Scirocco med 240 hestekræfter, og det forventes, at tophastigheden på banen vil blive omkring 200 km/t.

Løbet køres d. 26. april 2015 kl. 14.50 lige inden de sidste to finaleløb i AutoMester DTC. Billetter til åbningsløbet gælder også til VIP-løbet. Billetter kan købes på www.dtc-net.dk eller www.oplevelser.fdm.dk. Børn under 12 år har gratis adgang.

Følgende kendisser skal prøve kræfter med livet som racerkører:
• Anders Bircow, skuespiller
• Anders Breinholdt, tv-vært
• Anna David, sangerinde
• Asger Reher, skuespiller
• Mads Christensen, foredragsholder
• Mascha Vang, blogger
• Razak Pimpong, fodboldspiller
• Steen Vindum, borgmester, Silkeborg Kommune
• Søren Malling, skuespiller


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 26/04/15 - Jyllandsringen - DTC
  •