Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Det er vigtigt at uddanne sig!

Diverse 
14/04/15 

Danmarks førende motorsportscoach, Tommy Schröter, har netop modtaget sit diplomtrænerbevis fra Danmarks Idræts Forbund. Dermed er sønderjyden den første i dansk motorsport til at have gennemført og bestået den krævende diplomtræneruddannelse inklusive det fagspecifikke speciale.
 

Siden Tommy Schröter for et par år siden lagde styrthjelmen på hylden for at fokusere sine kræfter på at hjælpe andre motorsportstalenter frem i verden, har den sønderjyske coach lagt mange kræfter i at uddanne sig. Det er vejen frem, hvis man ønsker at skabe store talenter.

- Om man ønsker at blive en succesfuld ingeniør eller professionel racerkører - eller en dygtig coach, så gælder det om at få sig en solid uddannelse som grundlag for sin fremtid. I mit tilfælde er der så mange vigtige værktøjer at arbejde med, som jeg kun kan få ved at uddanne mig, fortæller Tommy Schröter, der glæder sig over de mange muligheder, han er med til at skabe for “sine” racerkørere:

- Jeg har været heldig at have muligheden for at udvikle mig konstant, og det betyder at jeg har noget at byde ind med, uanset om man står foran et regionsmesterskab i speedway eller en debut på Le Mans.


(Foto: Gripping Media ApS)

Blandt de fast tilknyttede kørere er da også Le Mans-vinderen og Audi-fabrikskøreren Nicki Thiim.

I en tid, hvor alle racerkørere med respekt for sig selv er i besiddelse af en simulator, er det blevet vigtigere for Tommy Schröter at forklare hvordan en simulator kun er så værdifuld, som den træner eller rådgiver, som står ved siden af den:

- Uden den rette rådgivning kan man bruge timevis i en simulator uden at rykke sig en meter. Jeg coacher med udgangspunkt i at køreren skal hjælpes til selv at se løsninger og forbedring for sig, frem for at jeg blot øser ud af ekspertisen og fortæller hvordan svinget skal skæres.

- Det betyder, at køreren tager ejerskab i sin træning, løbsweekend eller hvad udfordringen nu kan være. Det er jo også vigtigt at huske på, at mentaltræning ikke kun er anvendeligt på racerbanen. I arbejdslivet såvel som i privatlivet er det mindst lige så brugbart.

Selvom Tommy Schröter nu kan bryste sig af at være den højest uddannede motorsportstræner i Danmark, er der ikke planer om at lade det være ved dét.

- Der vil altid være mere at lære. Både for racerkørerne og for mig - så det er langt fra den sidste eksamen, jeg skal bestå! , slutter Tommy Schröter, som allerede i denne uge er tilbage på skolebænken; denne gang hos Team Danmark, hvor han skal lære mere om sportspsykologi.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Tommy Schröter
  •      ASETEK SIMSPORTS