Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Flot sportsvogns-debut til Nicolai Sylvest

Blancpain GT
Endurance Series 

14/04/15 

Nicolai Sylvest fik i weekenden sin debut i international sportsvogns-racing, da han for første gang var til start bag rattet af Rowe Racings 550 hestes Mercedes SLS AMG. Det skete ved første afdeling af den store europæiske løbsserie for GT-biler, Blancpain Endurance Series, hvor premieren fandt sted på den italienske Monza-bane – hjemstedet for det italienske Formel 1 Grand Prix og arnestedet for italiensk motorsport.
 

Sammen med sin gamle konkurrent fra den tyske Formel 3-serie, Indy Dontje, og den tidligere Formel 1-testkører og nuværende DTM kører Daniel Juncadella var det 17-årige Team Danmark-talent med til at sikre Rowe Racing en placering i den bedste fjerde del af feltet. Og feltet var stort på Monza.


Nicolai Sylvest før starten på løbet på Monza

”Vi var 58 mandskaber til start på Monza, men Indy, Daniel og jeg kørte os frem til en slutplacering som nummer 14, og det er jeg personligt tilfreds med,” siger Nicolai Sylvest.

”Det var mit første løb i sportsvogns-racing. Mit første løb i Mercedesen og mit første løb på banen, og jeg kan kun være tilfreds med den indsats, som jeg leverede. Jeg havde aldrig været på Monza-banen før, så i modsætning til mange af mine konkurrenter skulle jeg bruge megen af min træningstid på at fornemme banen. Men jeg synes, at det forløb godt, selv om jeg også lige skulle lære at styre de mange hestekræfter i Mercedesen.”

Nicolai Sylvest bestod sin internationale sportsvogns-debut til fulde.

”Vi blev næstbedste Mercedes-hold i løbet,” siger han. ”Jeg kørte den sidste tredjedel af løbet ca.1 time af det i alt 3 timer lange løb, og jeg blev til slut presset af en kører i en McLaren, men jeg formåede at holde ham bag mig.”

Næste gang den unge racerkører fra Jægerspris skal i aktion er den 23.-24. maj, hvor anden runde af Blancpain Endurance Series køres på Silverstone – endnu en ny Formel 1-bane, som Nicolai Sylvest skal lære at kende.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Monza
  • 12/04/15 - Monza - Blancpain GT Endurance Series
  •