Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Solid start på 2015 sæsonen for Insight Racing Denmark

Blancpain GT
Endurance Series 

13/04/15 

Martin Jensen og Dennis Andersen kom godt igang med 2015, ved weekendens første løb i BlancPain Endurance Series. De to Ferrari kørere havde høje forventninger efter præ-sæson testene, og optakten til sæson-premieren på italienske Monza, viste flere gode takter.
 

Den sort/hvide Ferrari 458 GT3 #17 blev kvalificeret som en stærk sekser af hele feltet, på den italienske bane. Efter en forsigtig start, hvor man så Dennis Andersen lukke nogle af de hurtigere biler fra Pro-klassen forbi, placerede holdet sig på en position lige uden for top-ti i den samlede stilling.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Med et fantastisk stint fra Martin Jensen, klatrede Ferrari #17 op gennem feltet, tilbage i top-ti, og hvad det var mere vigtigt, ind i top fem for Pro/Am klassen. Efter det sidste pitstop beholdt bilen grebet på de forreste biler i klassen, og sluttede samlet på en fjortende plads, og som nummer fem i klassen der består af hold sammensat af professionelle og amatør kørere, hvorved målet for sæson-åbningen var nået.

Den samlede vinder blev den debuterende Lamborghini Huracán med Palmer, Babini og Mul. Vinderen i Pro/Am sluttede samlet på andenpladsen. Bil #19 blev senere ekskluderet for brud på det tekniske reglement.

Martin Jensen, team-chef og kører:
"Det var rigtigt sjovt! Det var ikke et løb uden knaster, og en række småting har gjort det vanskelig for os gennem weekenden. Vi blev nødt til at skifte gearkassen lørdag aften, så vi vidste ikke hvor vi ville ligge om søndagen.

Dennis fik en helt ny oplevelse i dag. Hen startede løbet fra en position hvor man faktisk kan se start-linjen, og med en start i den skarpe ende, befandt han sig mellem en masse hurtige biler. Han kørte et godt sting, og gav bilen videre til mig i et meget hurtigt pitstop. Det lykkedes mig at køre bilen frem til en kamp for podiet, men da Dennis overtog bilen igen, kom han ud midt i tung trafik. En sen safety-car-periode var ikke ligefrem en hjælp, men vi kom gennem det. En stor fortjeneste for drengene efter deres hårde arbejde lørdag aften."

Dennis Andersen, kører:
"Det lykkedes os at få et godt resultat i dag, selvom weekenden gav os en del udfordringer. Problemer med gearkassen plagede os hele lørdag, men mekanikerne arbejdede hurtigt, og heldigvis var bilen i god stand søndag.
Martin lavede en fantastisk kvalifikation, og kørte et flot stint. Jeg skal stadig arbejde på mit første stint, og mine generelle løbs-færdigheder, men teamet lavede nogle super pitstops, og fik bilen hjem på en femte plads i Pro/Am - en smuk måde at starte sæsonen!"

Næste løb er på Silverstone, den 23. til 24. maj.

Top fem ved BlancPain Endurance Series runde 1 på Monza
1 Rinat Salikhov, Norbert Siedler Rinaldi Racing Ferrari 458 Italia
2 Jean-Karl Vernay, Robin Frijns, Laurens Vanthoor Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS Ultra
3 Duncan Cameron, Matt Griffin AF Corse Ferrari 458 Italia
4 Guy Smith, Andy Meyrick, Steven Kane M-Sport Bentley Bentley Continental GT
5 Frank Stippler, Stephane Ortelli, Nico Müller Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS
...
14 Dennis Andersen, Martin Jensen Insight Racing Denmark Ferrari 458 Italia

Insight Racing Denmark


Læs mere om:
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  • Monza
  • 12/04/15 - Monza - Blancpain GT Endurance Series
  •