Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen positiv efter Formel 3-debut på Silverstone

FIA F3 EU 
14/04/15 

Det blev en lærerig weekend for Formula Racings 20-årige stortalent Mikkel Jensen, som debuterede i FIA Formula 3 European Championship på Silverstone og sluttede i top-10.
 

Efter en succesfuld sæson i ADAC Formel Masters bød denne weekend på endnu et skridt op ad karrierestigen for Formula Racing-kører Mikkel Jensen. Den 20-årige aarhusianer debuterede lørdag i det europæiske Formel 3-mesterskab og fik en top-10-placering i to ud af tre løb.

– Resultatmæssigt havde jeg håbet på mere, det er en benhård serie med flere erfarne kørere, og som debutant i både serien og på en udfordrende bane som Silverstone er det svært at komme helt frem i feltet, lyder det fra Mikkel Jensen.

Den unge racerkører, som stiller op for det tyske Mücke Motorsport, var hurtigste rookie i fredagens sidste træning, men havde en svær kvalifikation, hvor han missede en fri omgang og endte P23 samlet.

I anden kvalifikation, hvor de to bedste tider er tællende til henholdsvis andet og tredje løb, viste Mikkel Jensen sin hurtighed og endte 12. hurtigst.

– Vi fandt mere fart i bilen til første løb, hvor jeg hentede 10 pladser og endte 13'er. Det var et fedt race, men man skal holde tungen lige i munden, når der er 35 andre biler, der også vil vinde, lyder det fra Mikkel Jensen.

– I andet løb fik jeg en dårlig start og røg to pladser tilbage, men jeg kørte mig derefter godt op i feltet og kom i nogle fede dueller, som endte til min fordel. Det gik hårdt ud over dækkene, og til sidst havde jeg ikke greb nok til at forsvare min position og endte på en 10. plads.

Tredje løb sluttede også med en 10. plads for Mikkel Jensen, som dermed avancerede en enkelt plads i forhold til startpositionen.

– Farten var god, men jeg kunne ikke komme tæt nok på de andre i de hurtige sving. Formel 3-bilerne er ekstremt afhængig af downforce, og jo tættere, du kommer på en forankørende, jo mindre downforce, og jo mere slid i dækkene, forklarer Mikkel Jensen.

– Omstændighederne taget i betragtning har det været en positiv weekend. Jeg har fået en masse erfaring med dækkene, og jeg er sikker på, at vi finder endnu mere fart i bilen til næste løb.

Tilfredshed hos samarbejdspartner
Hos Mikkel Jensens danske samarbejdspartner, Formula Racing, er man tilfreds med racerkørerens debut.

– Mikkel gjorde et godt job. Formel 3 er et markant spring op fra sidste sæson, og der er rigtig mange ting at lære, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Flere af konkurrenterne har kørt i serien i flere sæsoner, og Silverstone er hjemmebane for mange Formel 3-teams. Mikkel viste sig som en hurtig rookie og sluttede tredje løb som hurtigste mand i Mücke Motorsport. Det er absolut godkendt.

Næste afdeling af FIA Formula 3 European Championship afvikles på Hockenheim i Tyskland den 1.-3. maj.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Silverstone
  • 12/04/15 - Silverstone - FIA F3 EU - FIA EM
  •