Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Kurt Thiim tilbage på dansk grund i Supertourisme-premiere

Danish
Supertourisme
Turbo 

13/04/15 

Den sønderjyske veteran er med på Padborg Park den 18.-19. april
Når Padborg Park i den kommende weekend tager hul på årets sæson, bliver det både med en premiere og et comeback. Hovedbegivenheden ved OK Mobil 1 Padborg Open bliver nemlig den allerførste afdeling af den nye løbsserie Danish Supertourisme Turbo, og her vil en af de mange deltagere være Kurt Thiim.
 

”Det bliver dejligt at komme tilbage til dansk motorsport,” lyder det fra veteranen på sit velkendte sønderjyske. ”Da jeg var på Padborg Park for at teste min bil, snakkede vi om, hvor lang tid siden det var, at jeg sidst havde været på en dansk racerbane, og det er vist fem år siden.”


Kurt Thiim vender tilbage til dansk bilsport, hvor han skal køre denne bil ved premieren på Danish Supertourisme Turbo på Padborg Park
(Foto: Motorsporten.dk)

Kurt Thiim er en legende i dansk bilsport med to tyske mesterskaber og en lang karriere hos bl.a. Mercedes i DTM, og han har i den tid prøvet mange forskellige racerbiler. Og nu er det så de nye biler fra Danish Supertourisme Turbo, han skal prøve kræfter med.

”Bilen er sjov, fungerer og kører godt. Samtidig kan bilen bremse utrolig godt, og når du foretager ændringer af indstillingerne af den, så gør den som man forventer. Det er rigtige gode forudsætninger for, at man som racerkører kan få en racerbil, der helt præcist passer til ens ønsker og stil,” siger Kurt Thiim.


Det er fem år siden, Kurt Thiim sidst har deltaget i et danske baneløb. Men den 18.-19. april er han tilbage på Padborg Park
(Foto: Christian Reinisch)

Men selv om Kurt Thiim er en erfaren herre, så vil han møde hård modstand på Padborg Park. Feltet i Danish Supertourisme Turbo tæller eksempelvis også Michel Nykjær, Næstved, og Henrik Lundgaard, Hedensted, som begge er tidligere Europamestre henholdsvis på bane og i rally, samt unge, succesfulde navne som Johan Jokinen, København, og Mikkel Mac, Helsingør.

”Mikkel Mac var konstant hurtig, og hvis han har en god dag, så bliver han svær at slå, og så forventer jeg også, at Henrik Lundgaard, som er kendt for at gå i detaljer, og ligeledes Michel Nykjær vil være med fremme,” siger Kurt Thiim. ”På en god dag vil jeg kunne vinde, men så skal det hele passe fra starten, for mine konkurrenter vil teste frem til premieren, og den mulighed har jeg desværre ikke. Men jeg vil gerne på podiet.”

Udover premieren på Danish Supertourisme Turbo omfatter programmet ved OK Mobil 1 Padborg Open også løb for Legend Car, Formel Ford, Youngtimer, Syver Race Cup og Motard-motorcykler samt drifting i Dansk Drifting Serie.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Padborg Park
  • 19/04/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •