Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Sæsonen er i gang

TCR Series 
12/04/15 

Den nye touringcar serie TCR har i weekenden kørt sammen med Formel 1, på den kinesiske bane Shanghai International Circuit, og her blev der gået til stålet og kørt racerløb i verdensklasse. For den danske racerkører Michel Nykjær blev det en weekend med gode point på kontoen i den samlede stilling.
 

Tålmodighed bliver nøgleordet for Nykjær´s sæsonstart i TCR, for racerkøreren fra sydsjælland har stadig sin første sejr til gode, men selvom det ikke blev en weekend med sejr og pokaler, er racerkøreren godt tilfreds med weekendens placeringer som nr. 9 og nr. 5 i de to heat.


Michel Nykjær kæmper i sin Seat Leon med tyskeren Franz Engstler i Audi TT
(Foto: TCR)

Fredagens 2 træninger blev brugt til at afprøve forskellige setup på bilen, og eftersom det var Nykjærs debut på den 5,5km store bane skulle han også lære den at kende inden kvalifikationen. I lørdagens kvalifikation satte Nykjær niende hurtigste tid, hvilket giver en startplacering som nr. 9 i første heat og nr. 2 i andet heat.

”Jeg har haft nogle tekniske problemer med bilen, som startede allerede til første løb i Malaysia, og som vi ikke rigtig har fundet løsningen på endnu, men vi er på rette vej. Det er stadig kun en lille måned siden at aftalen mellem mig og teamet kom på plads, og dermed er der en masse forberedende arbejde som vi ikke fik lavet inden sæsonstart, og det kan jeg godt mærke at vi kæmper lidt med når vi er ude til løb, men heldigvis er teamet meget professionelt og vi skal nok komme efter det,” udtaler den danske racerkører fortrøstningsfuldt.

Første heat blev svær for Nykjær, for en start placering midt i et stærkt felt, giver kamp til stregen. Nykjær måtte igen også kæmpe lidt med et ikke helt perfekt setup på bilen, men formåede at beholde sin placering som nr. 9.

Andet heat startede Nykjær 2´er, her bliver han overhalet i starten af Craft Bamboo-Lukoil køreren Pepe Orila i Seat Leon, og efterfølgende kæmper Nykjær længe med tyskeren Franz Engstler i Audi TT, men her trækker Nykjær det længste strå og slutter på en 5. plads foran tyskeren.

Weekendens vindere blev den tidligere Formel 1 kører Gianni Morbidelli fra WestCoast teamet i Honda Civic, mens Michel Nykjærs teamkammerat Andrea Belicchi vandt andet heat.


Michel Nykjær og hans team kammerat Stefano Comini
(Foto: TCR)

”Jeg scorer 12 point i denne weekend, og de luner godt i den samlede stilling. Jeg bliver nok ikke helt tilfreds før jeg står øverst på sejrsskamlen, men nu skal vi til Europa og køre og her kender jeg mange af banerne fra min tid i WTCC, så der skal den have fuld gas og det ser jeg virkelig frem til, for jeg er efterhånden sulten efter en sejr,” udtaler Nykjær fra Kina.

Debut i Danmark
Om blot en uge skal Michel Nykjær igen i aktion, her bliver det når han for første gang siden 2009 skal køre en dansk serie. Nykjær skal køre den nystartede serie SuperTourisme Turbo, som debutere på Padborg Park d. 18-19 april. Næste løb i TCR er d. 2 – 3 maj i Valencia.

Stine Østergaard


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Shanghai - Tianma Circuit
  • 12/04/15 - Shanghai - Tianma Circuit - TCR Series
  •