Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

En godkendt generalprøve

Formel 4 
13/04/15 

Jan og RS Competition er netop vendt hjem fra den sidste officielle test forud for sæsonstarten, og det blev endnu engang til nogle lærerige dage. 2 testdage på Motorsport Arena Oschersleben ved Magdeburg gav en mængde gode input, og Jan er godt tilfreds med udbyttet af dagene.
 

”Vi lærer hele tiden, og både jeg og mekanikerne føler os efterhånden mere og mere trygge ved bilen. Vi har fået afprøvet en hel masse forskellige ting, og jeg er ganske godt tilfreds med vores niveau,” siger Jan efter hjemkomsten til Danmark.

”Det er klart, at man skal passe på med at lægge alt for meget i den her slags tests – vi ved alle sammen, at tests er én ting, mens løbssituationer en noget helt andet. Alligevel kan vi sagtens overføre en masse af vores erfaringer og viden om bilen til den første løbsweekend, og vi er kommet ganske langt i forhold til første gang, vi startede de nye biler op.”

Ved den nyligt overståede test på Oschersleben var stort set hele feltet til stede, og derfor var der rig mulighed for at få et indtryk af, hvor stærke de øvrige teams ser ud. Jans umiddelbare indtryk af styrkeforholdet er som forventet, og der er langt hen ad vejen en klar sammenhæng mellem økonomisk formåen og farten på banen.

”At dømme ud fra testen her, så er det de forventede 3-4 teams, der ser hurtigst ud. Mücke-Motorsport, Van Amersfoort, Motopark og Neuhauser Racing ser ud til at være foran alle andre, men det er svært at vurdere deres reelle styrke, for de skifter stort set til nye dæk, hver gang de kører ud af garagen. Den mulighed har vi andre slet ikke, for vores økonomi er ikke i samme liga. Vi er tvunget til at køre betydeligt flere omgange på dækkene, men den forskel bliver jo udlignet i løbene. Jeg tror faktisk, at vi reelt er tættere på dem, end tiderne fra denne test antyder,” siger Jan om resultatet af de 2 dages tests.

Fra teamets side blev der fortsat fokuseret på opsætningen af raceren, og man kiggede primært på sine egne tider, hvor man gerne skulle flytte sig hele tiden. Jan blev da også konstant hurtigere og hurtigere over de 2 dage, og generelt kommer der mere og mere styr på detaljerne og finjusteringen af bilen.

”Jeg føler mig mere og mere hjemme bag rattet for hver omgang, jeg kører, og vi lærer hele tiden bilen bedre at kende. Alt i alt føler jeg, at vi bevæger os i den rigtige retning, og jeg er ganske fortrøstningsfuld forud for åbningen på sæsonen. Fysisk føler jeg mig også klar, og nu glæder jeg mig bare, til at det skal blive alvor,” slutter Jan.

Jørn Dalgård Larsen
janjonck.dk


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  •      ASETEK SIMSPORTS