Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Silverstone gav udfordringer til Formula Racing

ELMS 
13/04/15 

Sæsonpremieren i European Le Mans Series gik ikke, som Formula Racing havde håbet. De danske Ferrari-kørere sluttede på en 6. plads i 4-timersløbet på Silverstone lørdag aften. Går dog fortsat efter mesterskabet.
 

Det blev en weekend med udfordringer for Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli, som sluttede deres Ferrari #60 på en skuffende 6. plads i sæsonpremieren på European Le Mans Series.

– Vi havde troet på en podieplacering, så det er bestemt ikke et resultat, vi er tilfredse med, lyder det fra Mikkel Mac.

– Vi lavede nogle småfejl undervejs og havde en afkørsel i løbet, og alt dette kostede tid i sidste ende. Nu skal vi hjem og analysere på, hvordan vi kan blive bedre.

Den 22-årige racerkører mødte allerede udfordringer under kvalifikationen lørdag formiddag. En ikke optimal bil kombineret med massiv trafik på den engelske Formel 1-bane rakte blot til en startposition som P9 i GTE-klassen.

Johnny Laursen startede det fire timer lange løb, og en afkørsel under en nedbremsning betød tabte sekunder, men ingen skader på bilen. Italienske Andrea Rizzoli var næste mand i bilen, og han gav halvvejs i løbet rattet videre til Mikkel Mac.

– Jeg var meget tilfreds med mit stint. Jeg fik nogle gode omgange og undgik at miste tid under overhalinger fra prototyperne. Bilen kørte markant bedre end i kvalifikationen, og jeg havde kørt os op på en 3. plads, da jeg gik i pit, forklarer Mikkel Mac.

– Desværre lavede vi et par fejl under mit pitstop, hvilket kostede 10-15 sekunder, og da Andrea kører ud, havde vi mistet to positioner.

Italieneren kæmpede i løbets sidste minutter med en Porsche om 5. pladsen og forsøgte i allersidste sving en overhaling. Denne lykkedes ikke, og Formula Racing kørte således over målstregen på en 6. plads i GTE-klassen.

Jagter fortsat mesterskabet
– Vi var tæt på at vinde mesterskabet sidste år, så vi kom naturligvis til Silverstone med høje forventninger, lyder det fra Allan Jørgensen.

– Vi havde nogle gode øjeblikke, og især Mikkel Mac var hurtig og demonstrerede, hvorfor han i år er rykket op som guldkører. Vi har lært rigtig meget i denne weekend og vigtigst af alt ved vi, hvor vi kan forbedre os inden næste løb.

– På den positive side gennemførte vi løbet og kommer vigtigst af alt hjem med point. Der er fire afdelinger endnu, og vi har stadig mulighed for at tage det mesterskab, som fortsat er vores målsætning.

Næste afdeling i European Le Mans Series er 4-timersløbet på Imola den 16.-17. maj.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Silverstone
  • 11/04/15 - Silverstone - ELMS
  •