Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

AutoPartner/Ans Kro Rally GP fik dramatisk afgørelse

Rally 
12/04/15 

I strålende forårsvejr blev den 13. udgave af AutoPartner / Ans Kro Rally GP afviklet i Munck Asfalts store grusgrav ved Kongensbro langs hovedvej 26 mellem Århus og Viborg, og de mange fremmødte rallyfans blev vidne til en dramatisk afgørelse i den afgørende finale.
 

Gennem hele dagen havde Esben Hegelund, Hadsten, været hurtigste mand i sin Ford Fiesta WRC. Han havde vundet ikke blot sin klasse, men også konkurrencen generelt i hvert af de tre indledende heats, der blev kørt. I finalerunden kæmpede han sig via sejre i kvart- og semifinalerne frem til finalen, hvor hans hårdeste modstander var den tidligere seksdobbelte vinder af løbet, Christian Jensen, Ans.


I sin Ford Fiesta WRC var Esben Hegelund hurtigste mand, men ti strafsekunder for en tyvstart sendte ham fra første- til andenpladsen i finalen.
(Foto: Morten Alstrup)

I finalen blev der virkelig givet gas, og der var ikke plads til fejltagelser. Da tiderne tikkede ind, var Esben Hegelund to-og-et-halvt sekund hurtigere end Christian Jensen, men han fik alligevel ikke sejren i AutoPartner / Ans Kro Rally GP. En misforståelse i forbindelse med startproceduren betød, at Esben Hegelund kom for tidligt afsted i starten. En tyvstart blev dekreteret. Ti strafsekunder blev tildelt, og dermed blev Esben Hegelund rykket en plads tilbage i klassementet, mens Christian Jensen i stedet kunne tage sin syvende sejr, mens Michael Broberg, Gjern, blev noteret for tredjepladsen i finalen, selv om han som den eneste af de fire finaledeltagere startede i en bil, der ikke var firhjulstrukket.


For syvende gang kunne Christian Jensen tage sejren i AutoPartner / Ans Kro Rally GP.
(Foto: Morten Alstrup)

Årets AutoPartner / Ans Kro Rally GP havde et af sine største deltagerfelter i arrangementets historie, der denne gang også havde fået tilknyttet et nyt element. Lørdag formiddag havde rallydeltagerne mulighed for at teste materiellet af under en rallytest øst for Tange Sø, og dermed kunne publikum opleve rallykørerne under dels en decideret rallyprøve, dels det traditionelle rallysprint ind og ud mellem grusbunkerne på Munck Asfalts arealer.

Af de over 60 tilmeldte mandskaber var godt en tredjedel med i den såkaldte klasse 2, hvor Jesper Bisted/Arly Larsen, Horsens/Dianalund, kørte sig til en marginal sejr foran Michael Broberg/John Veis, idet de satte de generelt set tre bedste tider. Desværre måtte de under semifinalen udgå med en brækket trækaksel og nåede derfor ikke finalen. I samme klasse blev Jacob Jensen/Maiken Mortensen, Broby/Grindsted, nummer tre, og da dagen var omme, kunne Jacob Jensen modtage pokalen for at blive bedste kører under 25 år.

Resultat af finalen ved AutoPartner / Ans Kro Rally GP:
1. Esben Hegelund/Karsten Isaksen - Hadsten/Egtved - Ford Fiesta WRC
2. Christian Jensen/gæst - Ans/gæst - Peugeot 208 T16
3. Michael Broberg/John Veis - Gjern/Fårvang - Citroën C2 R2

Klassevindere ved AutoPartner / Ans Kro Rally GP:
Klasse 1
Benjamin W. Sørensen/Tom Svanholm - Holmgaard/Lundby - Peugeot 106
Klasse 2
Jesper Bisted/Arly Larsen - Horsens/Dianalund - Suzuki Swift Maxi 1600
Klasse 3
Carsten Jensen/Jimmi Poulsen - Holstebro/Holstebro Renault Clio R3
Klasse 4
Esben Hegelund/Karsten Isaksen - Hadsten/Egtved - Ford Fiesta WRC
Klasse 5
Jan Vestergård/Line Nedergård - Bjerringbro/Bjerringbro - Toyota Corolla Coupé

AutoPartner Ans Kro Rally GP
Randers Auto Sport
www.rallygp.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kongensbro
  • 11/04/15 - Kongensbro - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: