FIA WEC
11/04/15

World Endurance ChampionshipYoung Driver på pole
De fleste LMP1 teams må have haft 1 ton ekstra vægt i bilerne under de fri træninger for der blev da skruet noget op for tempoet i sæsonens første kvalifikation.
Tidsforskellen var markant op opgjort var det sekunder der er tale om ikke bare nogen brøkdele. Porsche dominerede denne kvalifikation foran søsteren fra Audi.

Porsches 919 racer var hurtigst i kvalifikation og indtager forreste startrække i søndagens løb. På tredjepladsen kom bedste Audi som er #8. Den anden plads i anden startrække tilhører den nye Toyota TS040 med #1. Eneste LMP1 racer der faldt igennem var ikke uventet ByKolles raceren der sluttede kvalifikationen som sidst i klassen og generelt som nummer 11 men hele 10,9 sekunder efter hurtigste Porsche.

I LMP2 klassen var det de to biler fra G-Drive Racing som benytter Ligier JS P2 biler med Nissan motor. På tredjepladsen i denne klasse kom en Oreca fra KCMG teamet. David Heinemeier-Hansson og co. blev placeret som nummer 12 generelt og nummer 5 i klassen og tre placeringer bedre end søsterbilen fra teamet.

I den store GT klasse - LMP GTE Pro - er det Young Driver teamet der fører an. Det gør de foran to andre Aston Martin racere og på fjerdepladsen er det Porschen med Michael Christensen der indtager placeringen. I LMP GTE Am er det danske islæt Kristian Poulsen der kører for Larbre Competition placeret på niendepladsen blandt GT bilerne, mere korrekt er bilen nummer to i klassen. Denne klasse føres af - Aston Martin.