Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Nye udfordringer for Young Driver AMR

FIA WEC 
10/04/15 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR møder nye udfordringer den kommende weekend, når 2015 sæsonen af FIA World Endurance Championship (WEC) startes på Silverstone i England. Efter at have vundet 2014 mesterskabet for GTE-Am klassen i WEC, træder teamet nu en klasse op til GTE-Pro klassen - den fornemste klasse i international GT-racerløb, når de starter deres tredje sæson i verdensmesterskabet.
 

Ved 6 timers løbet på Silverstone den kommende weekenden, vil Young Driver AMR's Aston Martin Vantage GTE, for første gang køre i Pro klassen. Den rent danske gruppe af kørere, består af Christoffer Nygaard, Nicki Thiim og Marco Sørensen, som vil kæmpe mod flere fabriksteam fra Porsche og Ferrari, i de otte løb som 2015 sæsonen består af.


Young Driver AMR-Aston Martin Vantage
(Foto: Aston Martin Racing )

Den danske GP2-kører, Marco Sørensen, er ny på Young Driver AMR denne sæson, og det er samtidigt hans debut med GT racerløb på Silverstone. Det bliver Nicki Thiims tredje sæson med Young Driver AMR, mens Christoffer Nygaard har deltaget længst i Young Driver AMR programmet, og vender tilbage til Aston Martin #95, efter at have deltaget med Aston Martin Racings søster-bil den foregående sæson.

"Vi glæder os meget til vores første løb i GTE-Pro klassen på Silverstone", siger Jan Struve fra Young Driver AMR. "Silverstpne er hjemmebanen for Aston Martin Racing, og har altid været en god oplevelse for os. I de tidligere to sæsoner, tog vi klasse-sejren her på banen. Skiftet til GTE-Pro klassen er virkeligt en udfordring, men med det stærke hold kørere vi stiller op med, er vi forberedt på denne udfordring, på bedst mulige måde. Konkurrencen er meget stærk i denne klasse, og vi er overbevist om at vi kommer til at spille en god rolle."

Eurosport vil sende den sidste time fra Silverstone, live på søndag den 12. april, fra kl 18:00 (CET).

Marco Sørensen
"Ved forsæson testen, kørte jeg vores Aston Martin i Spanien og Frankrig, og jeg føler mig meget komfortabel i bilen. Silverstone bliver mit første løb i en bil med tag og døre, så jeg glæder mig meget. Jeg er helt sikker på at vores team er stærkt og i stand til at kæmpe om podie-placeringerne."

Nicki Thiim
"Jeg mindes ikke hvornår jeg sidst har være så tændt over starten på en ny sæson. Vi havde en fantastisk sæson sidste år, men ny stiller vi op i Pro klassen, hvor konkurrencen er meget tæt. For en racer-kører, findes der ikke noget bedre en tæt kamp, så jeg ser virkeligt frem til det. Vores bil har bevist sig selv, og vores hold af kørere er framragende. Med Marco Sørensen på holdet, har vi fået en god og meget hurtig tilføjelse til holdet. Jeg er sikker på at vi vil være meget stærke i år".

Christoffer Nygaard
"Vi skifter klasse, men målet er det samme: At køre så hurtigt som muligt. Jeg er glad for at vi er rykket op til Pro klassen. Modstandernes niveau er meget højt i klassen, og for en racer-kører er det udfordringen. Med meget tætte afstande, skal vi være endnu mere detaljeorienterede, end vi allerede er. Det kan godt være der kun er seks deltagere i vores klasse, men i hver eneste bil sidder de bedste GT kørere på denne planet, og hver en bil er i stand til at vinde".

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Silverstone
  • 12/04/15 - Silverstone - FIA WEC - FIA VM
  •