Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen jagter sejr på Silverstone i weekenden

FIA WEC 
10/04/15 

World Endurance Championshipved første runde af FIA WEC på Silverstone
Efter at Michael Christensen i den forgangne sæson var fast inventar i den amerikanske TUDOR-serie, tager den danske Porsche-fabrikskører i kommende weekend hul på et nyt og spændende kapitel i hans unge racerkarriere.
 

Scenen er den legendariske engelske racerbane Silverstone, nordvest fra millionbyen London, hvor danskeren, sammen med hans arbejdsgiver Porsche, deltager i første afdeling af FIA WEC verdensmesterskabet, hvor Michael sammen med østrigeren Richard Lietz deler kørertjansen i Porsche 911 RSR med startnummer 91.


Michael Christensen og Richard Lietz deler kørertjansen i Porsche 911 RSR med startnummer 91
(Foto: Porsche PR)

Det seks-timer lange udholdenhedsløb, der køres søndag den 12. april kl. 12-18 lokal tid, er det første af syv 6-timers motorløb i en sæsonkalender med i alt otte løbsafdelinger, hvor 24-timers løbet på Le Mans i juni er højdepunktet.


Michael Christensen
(Foto: Porsche PR)
Og Porsche teamet ankommer til det engelske med store ambitioner, efter at det succesfulde tyske sportsvognsmærke vandt åbningsløbet på Silverstone i forrige sæson, og den bedrift skulle meget gerne gentages i weekenden. Henover vinteren er den ikoniske racerbil, Porsche 911 RSR, udviklet og forbedret på en lang række punkter, hvor især bedre aerodynamik og modificeret affjedringssystem for optimal udnyttelse af den 6-cylindres boxermotors 470 hk, er værd at fremhæve.

”Jeg er meget spændt på at tage hul på min første sæson i FIA WEC-serien, og ser frem til skulle køre race om verdensmesterskabet i sportsvogne. Højdepunktet er selvfølgelig Le Mans, men jeg glæder mig til vores start på Silverstone,” fortæller Michael Christensen, der har gode erfaringer med den hurtige engelske racerbane.

”På grund af banens status og historik, køres der ofte Formel løb på Silverstone, og jeg har kørt mange forskellige racerbiler her i mine unge Formel dage, og kender de knap 6-kilometers baneforløb rigtig godt. Det kan måske være en fordel og hjælpe os til en debutsejr,” slutter en forventningsfuld og optimistisk Michael Christensen.

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Silverstone
  • 12/04/15 - Silverstone - FIA WEC - FIA VM
  •