Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Danske Ferrari-kørere vil besejre Silverstone

ELMS 
09/04/15 

Fire timers battle på Silverstone er, hvad der venter det danske Ferrari-hold fra Formula Racing i denne weekend. Årets første afdeling af European Le Mans Series skal vindes med ny racerbil. Teamet debuterer også i Formel 3 og karting.
 

Det er jagten på en billet til 24-timers Le Mans 2016, som begynder for Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli i denne weekend. Trioen fra danske Formula Racing stiller op til 4 Hours of Silverstone, som er første afdeling i den benhårde European Le Mans Series.

– Vi går naturligvis efter sejren og som minium en podieplads. Vi vil vinde mesterskabet, så vores behov for point i alle afdelinger er altoverskyggende, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det danske team blev sidste år toer i mesterskabet i GTC-klassen, og med en motivation, som er helt i top, rykker holdet i denne sæson op i den hurtigere LM GTE-klasse, som matcher den klasse, man agter at stille op i til 24-timers Le Mans.

– Vi har forberedt os ekstra godt til årets første løb med test i både Frankrig og Spanien. Alle kørere har fået en masse omgange i den nye racerbil, og vi har haft tid til at afprøve forskellige setups, forklarer Allan Jørgensen.

Dermed er banen altså kridtet op for det danske team, som i år består af Mikkel Mac, Johnny Laursen og italienske Andrea Rizzoli. Trioen kører en Ferrari 458 GT2, og sæsonens første løb afvikles på den næsten seks kilometer lange engelske Formel 1-bane, Silverstone.

Mikkel Mac ny førstemand
For Mikkel Mac bliver det første gang i karrieren, at den talentfulde racerkører deltager i samme mesterskab to sæsoner i træk. Optimismen er til at spore hos den unge falstring.

– Jeg har altid skullet omstillet mig til en ny serie, når sæsonen starter. I år kan jeg trække på mine erfaringer og være mere klar fra første løb, lyder det fra Mikkel Mac.

Da Mikkel Mac i år er opgraderet fra sølv- til guldstatus i FIA's klassificering af kørere, har Formula Racing byttet om på rollerne i teamet. Mikkel Mac har således afløst Jan Magnussen og bliver førstemand på holdet.

– Vi ydede en stærk holdindsats sidste år, og det var derfor, vi kunne placere os så højt i mesterskabet tidligt på sæsonen. Der er nogle barske konkurrenter derude, men hvis vi bruger erfaringerne optimalt, er jeg ikke i tvivl om, at vi kan vinde.

Livetransmission på TV 2 SPORT
Danske fans har i år optimale muligheder for at følge Formula Racings indsats i European Le Mans Series. Organisationen bag serien har nemlig indgået en TV-aftale med danske TV 2, hvilket betyder, at alle løb transmitteres live via TV 2 SPORT.

TV 2 SPORT findes som tilvalg til de fleste populære danske TV-pakker og kan desuden – hvis det skal gå stærkt – streames via en abonnementsløsning hos TV 2 PLAY.

Også debut i Formel 3 og karting
Det bliver en travl weekend for Formula Racing, som foruden sæsonstarten i European Le Mans Series også debuterer i det europæiske Formel 3-mesterskab. Her er det stortalentet Mikkel Jensen, som også skal i aktion på Silverstone.

I de yngste rækker skal Victor Majgaard, Oliver Skjellerup, Marcus Skjellerup og Conrad Laursen til start i kartingsæsonens første officielle løbsweekend, nemlig afviklingen af første afdeling i Sjællandsmesterskabet.

– Det bliver en spændende weekend med fuld fart på. Vi har store forventninger til både vores GT-kørere og Mikkel Jensen i Formel 3, lyder det fra administrerende direktør hos Formula Automobile, Jesper Schak Andersen.

– Samtidig rykker vi ud med vores fire kørere store kartingteam, som understreger vores ambitioner om at konkurrere på alle planer i dansk og international motorsport, og ikke mindst vores ønske om at udvikle unge talenter.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Silverstone
  • 11/04/15 - Silverstone - ELMS
  •