Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

LMP3-debuten er udsat for Morten Dons

ELMS 
09/04/15 

Det vestjyske Le Mans-håb, Morten Dons, må se til mens konkurrenterne kører årets første løb i European Le Mans Series. Racerbilen er først klar til næste afdeling af ELMS-serien.
Den nydesignede Ginetta-Juno LMP3 har været undervejs hele vinteren, og selvom de første eksemplarer har set dagens lys og endda kørt de første testkilometre, er ikke alle biler klar til levering inden årets første løb.
 

- Det er ikke sådan bare lige at designe og bygge en racerbil, og slet ikke når det er en af de lidt mere avancerede som Ginetta’en, fortæller Morten Dons, der tager udfordringen med oprejst pande:


Morten Dons må vente til anden afdeling af ELMS-mesterskabet før hans Ginetta-Juno LMP3 er klar
(Foto: Gripping Media)

- Jeg har hele tiden kendt til risikoen for at vores team måske ikke ville nå at have en bil inden det første løb … men det er stadigvæk træls, for at sige det lige ud. Især fordi Silverstone var én af de baner på kalenderen, som jeg har erfaring fra - og det kunne have været fedt at starte sæsonen med et brag!

Den cirka 450 hestekræfter stærke Ginetta-Juno LMP3 skulle efter planen være klar til næste løb på ELMS-kalenderen. Det afholdes den 17. maj på Imola-banen i Italien. Af samme årsag har ACO, der arrangerer ELMS-mesterskabet, besluttet at første afdeling af mesterskabet på Silverstone ikke er tællende for LMP3-klassen.

På trods af den udsatte LMP3-debut kommer Morten Dons ikke til at mangle køretid for sit nye team, AF2 Motorsport. Teamet arbejder på at bruge Struer-køreren som et stærkt kort i en sideløbende europæisk GT-satsning, som endnu ikke er faldet helt på plads.

- Teamet har spurgt mig om jeg vil fungere som pro-kører i en europæisk GT-serie i en række løb, og det kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at sige ja til! I bund og grund er jeg klar til at køre hvad som helst, men det er et spændende - og lidt eksotisk - projekt, så jeg glæder mig!

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 11/04/15 - Silverstone - ELMS
  •