Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Marco Sørensen går en travl sæson i møde

FIA WEC 
08/04/15 

World Endurance ChampionshipDet bliver en travl sæson for Marco Sørensen, der vil kombinere sin første WEC sæson for Aston Martin Racing, med en fuld GP2 kalender. Den tidligere Lotus F1 test-kører, har bekræftet sin rolle hos AMR for det kommende år, og skal køre med Christoffer Nygaard og Nicki Thiim i det nye års udgave af "Dane Train".
 

"Umiddelbart før jul, havde jeg en snak med Jan Struve, chefen for Young Driver AMR, og han foreslog at jeg skulle køre her hos Aston Martin Racing", siger Marco. "Jeg mente at jeg vil se godt ud i en Aston Martin kører-dragt, og det kunne være cool at være med på holdet, så her er jeg, og jeg ser virkeligt frem til det."


Marco Sørensen
(Foto: Young Driver AMR)

"Jeg går stadig efter F1, og GP2 er en god måde at nå dertil", siger den 24-årige Marco Sørensen.
"Men samtidigt er det godt at få kører-erfaring, for at holde sig skarp, og udforske andre serier. Aftalen med Aston Martin Racing er virkeligt god for mig, og der er klart at WEC er ved at vokse sig meget stor, og at det er en meget attraktiv serie for unge 'single-seater' kørere."

Marco Sørensen har fået sin første koncentrede test bag rattet på Aston Martin Vantage #95, og sluttede som tredje hurtigste i den meget konkurrence-fyldte LMGTE Pro klasse.

"Jeg fik en halv dags test på Monteblanco, og her på Ricard har jeg testet med bilen på mange forskellige måder. Vi har ikke fokuseret på at være den hurtigste, ved de forskellige test-kørsler, da det ikke giver mening så tidligt i forløbet. Vi har foretaget test der skal bruges senere på året, for at være på forkant."


(Foto: Young Driver AMR)

"Sammenlignet med GP2, varer løbene selvfølgeligt noget længere, hvilket er meget rart. Så kan man presse hårdere på i sine stints, hvilket er rart som kører. Det er nyt for mig at køre så mange omgange, og det giver mig mulighed for at være mere kreativ i mine valg. Jeg kørte 700 km på den første dag af Ricard testen, og simulerede dobbelt-stints, hvilket giver mig mulighed for at vænne mig hvor lang tid jeg vil være bag rattet."

Marco Sørensen er den seneste i en længere række af talentfulde danske deltagere i WEC, og kommer til mesterskabet som en fortsættelse på en lang tradition med danskere der gør det godt i både LMP og LMGTE klasserne.

"Det er godt at vi er mange med i WEC," siger Marco. "På Le Mans ser man mange danskere blandt tilskuerne, og jeg er sikker på at vi kan takke legenden, Tom Kristensen, for en stor del af det. Det bliver mærkeligt at han ikke er på banen ved Le Mans i år, men vores land vil trods alt have en masse andre kørere at juble for."

fiawec.com


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Silverstone
  • 12/04/15 - Silverstone - FIA WEC - FIA VM
  •